spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

UPDATE Locomotivă în flăcări în județul Alba, în toiul nopții. Circulația feroviară a fost reluată

Locomotivă în flăcări în județul Alba, marți noaptea. Locomotiva tracta un tren de marfă cu 39 de vagoane, care transporta uree, iar incidentul s-a produs la ieşirea din satul Valea Lungă spre Blaj.

Locomotivă în flăcăriUPDATE Circulația feroviară a fost reluată la ora 6,06

Inițial, pompierii nu au putut acţiona deoarece alimentarea cu energie electrică nu fusese întreruptă de CFR. În cele din urmă, pompierii au primit aprobarea să acţioneze pentru stingere după mai bine de o oră de la izbucnirea incendiului. La momentul intervenţiei întreaga locomotivă era cuprinsă de flăcări.

Pompierii din Blaj s-au deplasat marţi noaptea cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, la un incendiu izbucnit la o locomotivă, la ieşire din satul Valea Lunga, spre Blaj.

”Este vorba de un tren de marfă. Locomotiva a fost desprinsă de restul vagoanelor care transportau uree. Circulaţia este oprită pe linia respectivă. Incendiul s-a produs în câmp, în afara localitatilor. Intervenţia pompierilor va avea loc doar după ce va fi întreruptă alimentarea cu energie electrică a liniei de alimentare şi după ce linia respectivă va fi descărcată de sarcină”, a anunţat maiorul Ovidiu Costea, de la ISU Alba.

Locomotivă în flăcări. Nu sunt victime

Potrivit pompierilor, incendiul se manifestă doar în interior într-unul dintre compartimentele locomotivei. Dacă la început, pe geamurile acesteia se vedea ieşind doar fum, după un timp flăcările au început să cuprindă întreaga locomotivă, fără ca pompierii să poată acţiona, deoarece alimentarea cu energie electrică a întârziat să fie oprită.

”Din păcate, echipajele prezente la faţa locului nu au primit acceptul personalului CFR prezent la faţa locului ca să intervină, din cauza faptului că exista tensiune pe linia de alimentare”, a explicat maiorul Costea.

Acesta a mai precizat că personalul conductor al trenului s-a autoevacuat şi nu sunt înregistrate victime. După lichidarea în totalitate a incendiului şi eliminarea oricărui pericol de reaprindere se vor face cercetări pentru a se stabili cauza şi pentru estimarea pagubelor.

Ultimele Articole