spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Locomotivă în flăcări la Brazi. 13 trenuri au avut întârzieri considerabile

Un incendiu a izbucnit, duminică seară, la o locomotivă pe raza localității Brazi, județul Prahova.

UPDATE La ora 20:41 pe SRCF București s-a redeschis firul I Crivina-Brazi.

UPDATE SNTFC CFR Călători a dat publicității un comunicat: ”Azi, 02.01.2022, în cursul serii s-a produs întreruperea traficului feroviar în intervalul orar 17 – 19.04 între stațiile Crivina – Brazi din cauza unui început de incendiu la locomotiva unui tren privat de marfă.
Au fost afectate 13 trenuri ale CFR Călători care tranzitau zona și care au înregistrat întârzieri între 70 și 200 de minute. Mai pot apărea întârzieri la alte trenuri de pe rețea, ca urmare a trenurilor deja afectate, pentru asigurarea legăturilor călătorilor. Circulația a fost redeschisă în zonă începând cu ora 19:04, iar programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. (…) Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.
UPDATE Circulația feroviară redeschisă pe firul II între Crivina și Brazi
Compania Națională CFR SA informeaza că, începând cu ora 19.07 traficul feroviar a fost redeschis în condiții de siguranță, pe firul II, între Crivina și Brazi.
Echipele ISU au acționat pentru stingerea incendiului, acesta fiind lichidat, iar circulația pe firul I se va relua după retragerea locomotivei și a trenului GFR, din linia curentă.
În intervalul 16.50 – 19.07, circulația trenurilor a fost interzisă, la solicitarea ISU, fiind afectate 15 trenuri de călători, care au staționat în gările adiacente.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest incident feroviar şi îi asigură că toate intervenţiile au ca scop redeschiderea traficului feroviar în condiții de siguranță.
Este vorba despre locomotiva unui tren de marfă, care transportă îngrășăminte chimice, potrivit publicației Observatorul Prahovean.

ISU Prahova a intervenit cu 2 autospeciale de stingere, o autospecială cu azot și o ambulanță SMURD. Mecanicul a reușit să decupleze locomotiva de restul vagoanelor. (foto generic)

Ultimele Articole