joi, iunie 27, 2024
spot_img

Locomotivă defectă. CFR Călători și-a doborât propriul ”record” de întârziere pe M100

O locomotivă defectă a făcut ca un tren Interregio care circula pe ruta Drobeta Turnu Severin – București Nord să întârzie la destinație mai bine de cinci ore și jumătate.

Trenul IR 1590 operat de SNTFC CFR Călători a plecat luni după-amiază la ora 15,54 din Drobeta Turnu Severin, având ca destinație finală Gara de Nord din București, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 22,00.

Numai că la Olteni locomotiva EA 131 aflată la tracțiunea trenului s-a defectat. Operatorul feroviar de stat a adus de la Drăgănești Olt locomotiva de ajutor EA 048, însă cu mare întârziere. Locomotiva EA 131 defectă a fost decuplată și a rămas la Olteni, iar trenul și-a continuat călătoria cu EA 048.

Cum spuneam, trenul ar fi trebuit să ajungă la București Nord luni seara, însă pasagerii au văzut Capitala abia marți dimineață. IR 1590 a ajuns la destinația finală cu o întârziere totală de 332 de minute, adică mai bine de cinci ore și jumătate.

Anterior defectării locomotivei, apăruseră probleme la un vagon din compunerea trenului, la care au fost semnalate pierderi de aer. Vagonul defect a fost detașat în stația Drăgănești Olt, după ce tentativele de reparare a lui au eșuat.

Anul trecut, întârzierea a fost de ”doar” 235 de minute

Anul trecut, un tren al CFR Călători care circula tot pe Magistrala 100 a bătut recordul la vremea aceea, acumulând o întârziere de 235 de minute, după ce a fost tractat, succesiv, de trei locomotive.

Club Feroviar a scris atunci despre trenul Interregio 1597 care circula pe relația București Nord-Craiova, tractat de locomotiva EA 328 care s-a defectat la Roșiori Nord și a fost înlocuită de EA 772. Apoi, și aceasta din urmă s-a defectat la Radomirești. Deci a fost nu o locomotivă defectă, ci au fost două. În total, trenul a făcut pe drum aproape opt ore pe 209 km.

Acum, ”recordul” de întârziere a fost doborât.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole