joi, aprilie 24, 2025

Locomotivă defectă pe Magistrala 700. Cât au întârziat navetiștii care veneau în București

O locomotivă defectă pe Magistrala 700, chiar la plecarea din stația de origine, i-a făcut pe navetiștii care veneau în București miercuri dimineață să întârzie la serviciu.

Trenul Regio 7032 trebuia să plece la ora 4,25 din Urziceni, pentru a ajunge la destinația finală, Gara de Nord din București, la ora 6,06. Numai că plecarea din Urziceni a trenului format din locomotiva GM 1133 și trei vagoane s-a făcut cu o întârziere de 41 de minute. S-a defectat locomotiva și a durat ceva până când mecanicul a reușit să-i dea de cap.

La Armășești s-au mai adunat 13 minute de întârziere, din cauza faptului că garnitura a trebuit să aștepte la încrucișare trenul Regio 7039 care venea din sens opus (linia nu este dublă decât de la Balotești la Mogoșoaia). A mai reușit să recupereze ceva pe parcurs, așa că într-un final trenul plin de oameni care fac naveta zilnic a ajuns în stația București Nord cu o întârziere de 43 de minute față de ora programată.

Pe Magistrala 700 mai circulă zilnic, între Urziceni și București Nord și retur doar cinci perechi de trenuri, după anulările masive făcute în ianuarie de conducerea CFR Călători în toată țara.

Locomotivele CFR Călători se defectează una după alta

Defectările de locomotive sunt la ordinea zilei la operatorul feroviar de stat, atât din cauza parcului îmbătrânit, cât și a mentenanței deficitare. Nu mai devreme de sâmbătă, pasagerii unui tren Interregio care circula pe ruta București Nord-Târgu Mureș au fost nevoiți să aștepte patru ore între Comarnic și Valea Largă venirea unei locomotive de ajutor, după ce a lor s-a defectat, așa cum am scris la vremea respectivă.

Apoi, duminică dimineață, s-a defectat locomotiva unui tren Regio care circula pe ruta Ploiești Sud-Mărășești și a durat aproape o oră și jumătate să vină o alta, chiar dacă Depoul Ploiești se afla la doar câțiva kilometri distanță.

Parcul de vehicule de tracțiune al CFR Călători este mult îmbătrânit, iar problema se va rezolva parțial odată cu intrarea în circulație a locomotivelor modernizate la Softronic, Reloc Craiova și SCRL Brașov. De asemenea, urmează să sosească cele 16 locomotive comandate la producătorul Alstom.

IN THE SPOTLIGHT

Transportul feroviar prinde viteză la Oradea: Conferința de Operatorie Feroviară & Material Rulant, ediția XIX

În zilele de 21 și 22 mai 2025, Oradea va deveni centrul atenției pentru profesioniștii din domeniul feroviar, găzduind Conferința de Operatorie Feroviară &...

Ultimele Articole