joi, mai 9, 2024
spot_img

Locomotivă defectă la un tren Intercity. Ce întârziere are garnitura CFR Călători

O locomotivă defectă a făcut sâmbătă dimineața ca un tren Intercity operat de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA să acumuleze o întârziere de aproape o oră.

Trenul IC 538 a plecat din Brașov la ora 7,00 cu destinația Constanța. Numai că nu a apucat nici măcar să iasă din depresiunea Brașovului, pentru că la Dîrste locomotiva aflată la tracțiune, EA 005, s-a defectat. De la Brașov a fost trimisă locomotiva de ajutor EA 892, însă din cauza acestui incident s-a acumulat o întârziere de 45 de minute.

Locomotivă defectă, dirijare pe linii abătute în stații și rebrusare cu viteza melcului la București

La Predeal întârzierea se menținea la 45 de minute, însă la Sinaia a crescut la 52 de minute. Din cauza zăpezii și a lipsei de personal, macazurile din stațiile Bușteni și Azuga sunt date pe abatută linia 1, fapt ce a sporit întârzierea trenului.

Priceperea mecanicului de locomotivă a făcut ca la trecerea fără oprire prin stația Brazi, imediat după Ploiești Vest, întârzierea trenului să scadă la 49 de minute. Numai că degeaba a condus bine mecanicul, pentru că întârzierea s-a amplificat în stația București Nord, unde procesul tehnologic de rebrusare (schimbarea locomotivei dintr-un capăt în altul al trenului) s-a prelungit peste cele 14 minute prevăzute. În loc să se scurteze procesul tehnologic, cum ar fi fost normal în cazul unui tren întârziat, el s-a lungit.

La ora publicării acestei știri, garnitura avea o întârziere de 54 de minute la trecerea fără oprire prin Dor Mărunt, pe Magistrala 800.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole