joi, mai 2, 2024
spot_img

Locomotivă defectă la un tren de marfă. Trenuri ale CFR Călători blocate în vestul țării

O locomotivă defectă la un tren de marfă al unui operator privat a dat duminică dimineață peste cap circulația trenurilor SNTFC CFR Călători din vestul țării.

UPDATE. Circulația trenurilor a fost reluată la ora 7.07.

Operatorul feroviar de stat a informat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, că  din jurul orei 00:40 circulația feroviară pe secția Ilteu-Ilia este întreruptă ca urmare a producerii unui deranjament la infrastructura feroviară, din cauza defectării unui tren privat de marfă, generând astfel întârzieri semnificative în circulația trenurilor CFR Călători care tranzitează zona afectată.

Călătorii vor primi apă și produse preambalate în stațiile Arad și Simeria.

Locomotivă defectă, intervin echipele CNCF CFR SA

”Aceste întârzieri genereză decalări ale orarelor de circulație și pentru alte trenuri de călători necesare în vederea asigurării legăturilor pentru călători până la destinație. Până la restabilirea circulației în condiții de siguranță de către echipa de intervenție a CFR SA, trenurile CFR Călători cu circulație pe zona afectată staționează. Circulația în zona afectată se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”, se mai arată în comunicatul citat.

Responsabilii CFR Călători își cer scuze pasagerilor săi și precizează că remedierea deranjamentului și reluarea circulației feroviare pe Magistrala 200 depind de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

Patru trenuri blocate, dintre care două internaționale

Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a informat că traficul feroviar de călători a fost întrerupt în cursul nopții pe Magistrala 200, între stațiile Ilteu – Câmpuri Surduc, din cauza ruperii liniei de contact, provocată de locomotiva unui tren privat de marfă.

Deranjamentul s-a produs la linia de contact din stația Câmpuri Surduc, iar circulația feroviară a fost întreruptă pe distanța Ilia – Câmpuri Surduc, segment pe care s-a intervenit cu drezina pantograf și personal de specialitate al SRCF Timișoara, pentru înlocuirea componentelor avariate și restabilirea alimentării cu energie electrică a liniei de contact.

Următoarele trenuri au staționat temporar în gările de pe traseu, în intervalul orar necesar verificării, identificării și remedierii deranjamentului:

– trenul 472 Ister, care circulă în relația București –  Curtici Frontieră – Budapest Keleti;

– trenul 473 Ister, care circulă în relația Budapest Keleti – Curtici Frontieră – București;

– trenul 1763, care circulă în relația Iași -Timișoara;

– trenul 2031, care circulă în relația Simeria – Arad.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că toate intervențiile desfășurate în cursul nopții au avut drept scop redeschiderea circulației în condiții normale și în deplină siguranță.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole