vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

Locomotivă defectă la Predeal. Călătorii au încercat, în glumă, să împingă trenul

O locomotivă defectă la Predeal le-a pus răbdarea la încercare, joi dimineață, pasagerilor din trenul IR 1735 operat de SNTFC CFR Călători.

UPDATE. Nu a mai fost nevoie de locomotivă de ajutor, grație destoiniciei mecanicului. Trenul IR 1735 a plecat din Predeal cu 63 de minute întârziere, cu locomotiva reparată.

Trenul a plecat din stația București Nord joi dimineață la ora 6,11 cu destinația finală Cluj-Napoca, unde ar trebui să ajungă la ora 15,50. Cu siguranță acest lucru nu se va întâmpla, căci la Predeal locomotiva aflată la tracțiunea garniturii s-a defectat la ora 8,10.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că se așteaptă locomotivă de ajutor de la Brașov. În glumă, călătorii s-au fotografiat când încercau să împingă trenul pentru a pleca mai departe. Alții, care călătoreau doar până la Brașov, s-au reorientat și s-au urcat în trenul IR 11531 al operatorului privat Astra Trans Carpatic.

Întârzieri din cauza lucrărilor Quick Wins

Un alt tren al operatorului feroviar de stat CFR Călători are întârziere joi dimineață. Este vorba de trenul IRN 1642, care a plecat din Satu Mare miercuri la ora 16,20 și a preluat grupele de la Sighetu Marmației și Bistrița Nord. El a ajuns în Gara de Nord din București joi dimineață cu o întârziere de 75 de minute față de ora programată, 6,20.

Întârzierea s-a acumulat pe întregul traseu, care are zone unde sunt lucrări Quick Wins (în scopul ridicării restricțiilor de viteză pentru creșterea vitezei de circulație la 120 km/oră). Circulația se desfășoară pe intervalele respective doar pe un singur fir, din ambele sensuri. CFR Călători a precizat că au fost și probleme tehnice la locomotivă.

Și trenul RE 9252 Pitești – București Nord, cu plecare programată la ora 7,03, înregistrează o întârziere de 41 de minute din cauza plecării din stația de formare cu 15 minute întârziere. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a formării dintr-un alt tren sosit întârziat cu 30 de minute din cauza lucrărilor la infrastructura feroviară și transbordărilor cu mijloace auto.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole