spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Locomotivă defectă la IRN 1942 Baia Mare-Mangalia. Saună la vagonul de dormit

O locomotivă defectă a făcut ca trenul IRN 1942 Baia Mare-Mangalia să acumuleze o întârziere de peste o oră pe traseul către malul mării.

locomotivă defectă electrificarea căii ferate Constanța-Mangalia
FOTO cu rol pur ilustrativ

UPDATE ”Referitor la circulația trenului IR 1942 din data de 24/25 iunie 2021 pe relația Baia Mare – Mangalia, precizăm că este în desfășurare o cercetare internă. Astfel întregul personal al CFR Călători care a participat la circulația trenului este cercetat cu privire la motivul prelungirii staționării în stația Jibou și lipsa condițiilor de confort în anumite vagoane ale trenului.  CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat”, a transmis operatorul feroviar de stat pe pagina sa web.

Sute de călători rămași blocați în trenul IRN 1942, care a plecat joi după amiază din Baia-Mare, au făcut un apel disperat către autorități, deoarece au fost  nevoiți să stea la peste 60 de grade, în condițiile în care geamurile nu se pot deschide. Locomotiva trenului s-a defectat joi seara, după plecarea din Baia Mare.

Locomotivă defectă. Trenul are peste o oră întârziere

Trenul a rămas la Jibou, în judeţul Sălaj. După o oră a sosit și locomotiva de ajutor, iar garnitura a putut să-și reia mersul.

”Suntem în vagonul ăsta la clasa I, vagon de dormit, la temperatură de cel puțin 60 de grade. Din Baia Mare a pornit la 17.50, abia acum a pornit din gara din Jibou, unde am stat vreo 40-50 de minute într-un infern… o căldură… Cod roșu de caniculă și noi stăm într-o cușcă, geamurile închise ermetic, fără perdea, fără aer condiționat.. Un infern!” – a declarat o călătoare, citată de site-ul emaramures.ro.

Trenul CFR IRN 1942, Baia Mare – Mangalia face în mod normal 17 ore și 16 min până la destinație, fiind una dintre cele mai lungi curse din România. La momentul publicării acestei știri, trenul avea 64 de minute întârziere la trecerea fără oprire prin Dor Mărunt, pe Magistrala 800. (A.B.)

Ultimele Articole