spot_img
miercuri, decembrie 1, 2021
spot_img

Locomotivă defectă la CFR Călători. Ce se întâmplă cu IR 1773

O locomotivă defectă la CFR Călători era cât pe ce să blocheze, joi după amiază, circulația pe Magistrala 700, chiar în apropiere de București.

Una dintre locomotivele trenului IR 1773, care plecase din București Nord la ora 15,24 și urma să ajungă la Galați la ora 19,03, s-a defectat la PO Parc Mogoșoaia, unde a staționat aproximativ 15 minute, iar ulterior garnitura a fost dusă în stația Mogoșoaia. Norocul a făcut ca garnitura să plece din București Nord cu două locomotive tip GM, ceea ce a făcut intervenția mult mai rapidă.

locomotivă defectă la CFR Călători
FOTO Adrian Constantin Zofei

Dacă ar fi rămas la PO Parc Mogoșoaia, s-ar fi blocat secția de circulație, inclusiv trenurile pe relația Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă, deoarece aici este linie simplă. De la Mogoșoaia la Balotești este linie dublă, în urma proiectului recent încheiat de CFR SA cu austriecii de la Porr Construct. În cele din urmă, trenul a fost repus în mișcare și a plecat spre destinație, cu o întârziere de 30 de minute, după cum au precizat pentru Club Feroviar oficialii CFR Călători.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole