spot_img
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
spot_img

O altă locomotivă defectă la CFR Călători. Două trenuri înregistrează întârzieri

În condițiile în care operatorul feroviar de stat închiriază material rulant de tracțiune către companii private, în dimineața zilei de vineri a fost o altă locomotivă defectă la CFR Călători.

locomotivă defectă la CFR Călători
FOTO Mapcarta.com

UPDATE Regio 3080 plecat la ora 10.41 cu locomotiva de ajutor venită din Războieni, întârzierea înregistrată fiind de 101 minute. IR 1837, afectat de defecțiunea locomotivei trenului R 3080, a fost reinscris în circulație cu o întarziere de 83 de minute.

Trenul R 3080, care circulă în relația Cluj Napoca – Teiuș, a anunțat locomotivă defectă, la ora 9.25. Urmează să-și reia circulația cu o locomotivă de ajutor, îndrumată din stația Războieni, a anunțat Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Deranjamentul tehnic înregistrat la locomotiva trenului R 3080 afectează și circulația trenului IR 1837 (Iași – Timișoara Nord) oprit în stația Călărași Turda, până la plecarea trenului R 3080.

Nu este singura locomotivă defectă la CFR Călători din ultima perioadă

Aceasta nu este singura locomotivă defectă la CFR Călători din ultima perioadă. Un val de defectări la materialul rulant de tracțiune s-a manifestat în ultima vreme la nivelul operatorului feroviar de stat.

Asta în condițiile în care CFR Călători închiriază locomotive către operatorii de transport feroviar privați de marfă, fapt ce a stârnit un scandal, inclusiv la nivel politic. Zilele trecute, actuala conducere a operatorului feroviar de stat, în frunte cu directorul general Ovidiu Vizante, a dat vina pe fostul șef al societății Dan Marian Costescu pentru stabilirea tarifelor de închiriere. Totuși, CFR Călători nu a lămurit mai multe aspecte, cum ar fi nivelul acestor tarife de închiriere și starea tehnică a materialului rulant pus la dispoziția OTF privați. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole