miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Locomotivă defectă la un tren internațional. Cea de ajutor a venit după două ore și jumătate

Un tren internațional s-a poticnit miercuri seara imediat după plecarea din București, când locomotiva s-a defectat.

UPDATE. Într-un final a sosit și locomotiva de ajutor, iar trenul și-a reluat circulația cu 149 de minute întârziere, adică două ore și jumătate! ”Mecanicul a declarat locomotiva defectă in jurul orei 19.35, iar pentru reînscrierea în circulație, operatorul național a trimis locomotivă de ajutor din Ploiești Sud”, a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA.

Trenul IRN 472 a plecat din București Nord la ora 18,15, conform programului, având ca destinație finală Budapesta Keleti, unde ar fi trebuit să ajungă joi dimineață la ora locală 8,50.

Numai că nici nu a plecat bine din Gara de Nord, a trecut fără oprire prin Buftea la ora 18,41, semn că locomotiva deja ”gâfâia”, că s-a și oprit. Locomotiva EA 009 a Depoului Brașov s-a defectat.

Locomotivă defectă. Cea de ajutor e la Chitila, dar nu vine

Asta nu ar fi o noutate pentru CFR Călători, având în vedere vechimea parcului de material rulant de tracțiune, însă garnitura staționează în câmp și la ora publicării acestei știri (când ar fi trebuit deja să treacă de Sinaia, conform programului), deci de mai bine de o oră. Ciudat este că operatorul feroviar de stat are locomotivă de ajutor în Chitila. De ce nu a ajuns dacă este atât de aproape? Rămâne un mister.

Ca de obicei, responsabilii STNFC CFR Călători tac mâlc – nu au anunțat în niciun fel incidentul. Atunci când au probleme din cauza CFR SA (nu mai devreme de acum câteva ore – vezi AICI) sau a vreunui tren privat, aceștia dau imediat comunicat. Când au ei locomotivă defectă pun batista pe țambal.

Din cauza defectării locomotivei, nu a funcționat nici instalația de climatizare, iar două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. ”Am fost solicitaţi în localitatea Dârza, unde un tren de pasageri a rămas blocat în urma unei defecţiuni apărute la locomotivă, având la bord aproximativ 300 de călători. Până în prezent au fost asistate medical două persoane la faţa locului, fără transport la spital”, a anunțat ISU Dâmboviţa, citat de Agerpres.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole