luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

Locomotivă defectă a CFR Marfă, a treia în 24 de ore. Circulația feroviară a fost închisă

O locomotivă defectă a CFR Marfă, a treia într-un interval de 24 de ore, a blocat joi circulația feroviară între Filiași și Gura Motrului.

Circulația trenurilor a fost oprită joi după-amiază la această oră între stațiile Filiași și Gura Motrului, pe firul 2, din cauza defectării locomotivei unui tren de marfă, care aparține operatorului național SNTFM CFR Marfă, a anunțat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA.

Firul 1 este închis pentru lucrări în perioada 17 – 28 iulie 2023, ceea ce nu a permis redirecționarea trenurilor pe un singur fir. La ora 15.50 a plecat din Gura Motrului locomotiva de ajutor, pentru tractarea trenului de marfă. La ora 16.27, trenul de marfă defect a fost retras din linie curentă și  a fost reluată circulația feroviară între Filiași și Gura Motrului.

Până la reînscrierea în circulaţie a trenului de marfă și eliberarea liniei, trenul IR 1691, care circula în relatia București – Timișoara, a fost oprit temporar în stația Răcari, de la ora 15.17, iar trenul R 2085, care circula în relația Craiova – Petroșani, a fost oprit temporar în gara Filiași, de la ora 15.14.

Miercuri s-au defectat două locomotice ale CFR Marfă

Miercuri, în interval de doar câteva ore, s-au defectat două locomotive ale CFR Marfă. Prima s-a defectat între stațiile Gura Motrului și Turceni, așa cum a informat Club Feroviar.

Apoi, circulația trenurilor a fost oprită între stațiile Buhuși și Gârleni (linie simplă), din cauza defectării locomotivei unui tren care aparținea tot operatorului național SNTFM CFR Marfă.

Pentru retragerea garniturii de marfă din linie curentă s-a folosit locomotiva trenului de călători IR 1859, deoarece operatorul de marfă nu a avut altă locomotivă de ajutor disponibilă.

Ultimele Articole