spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

FOTO Locomotivă de ajutor la Mogoșoaia, adusă de la Depoul București Călători

De câteva zile, a fost adusă o locomotivă de ajutor la Mogoșoaia, de la Depoul București Călători, pentru eventualitatea unei defectări în zonă.

Este vorba de locomotiva DA 1248 care a fost garată în stația Mogoșoaia, cel mai probabil pentru a evita apariția unui blocaj major în zonă. Și asta pentru că prin stația Mogoșoaia circulă atât trenurile pe relația București-Urziceni (secția 700), cât și, din 13 decembrie, cele 72 de garnituri care fac legătura între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Locomotivă de ajutor la Mogoșoaia. Se reduce substanțial timpul de intervenție

Dacă o locomotivă sau un automotor rămân defecte în linie curentă, circulația feroviară ar fi practic blocată în zonă, pentru că sunt două porțiuni cu linie simplă – între Pajura și Mogoșoaia și între Ramificația Aeroport și Aeroport Henri Coandă.

Prezența în zonă a acestei locomotive diesel (linia nu este electrificată) reduce substanțial timpul de intervenție pentru deblocare în cazul unei defectări. Încă din prima zi când au fost introduse (duminică, 13 decembrie) trenurile de aeroport au înregistrat întârzieri, din cauza supraîncărcării secției, ceea ce a dus la disfuncționalități ale sistemului de semnalizare.

Problemele au fost rezolvate între timp în ceea ce privește trenurile de aeroport, care, în mare parte, nu mai au întârzieri. Au însă întârzieri trenurile de navetiști de pe relația București-Urziceni.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole