duminică, mai 28, 2023
spot_img

Victorie a Asociației Mocănița Transilvaniei. Locomotiva cu abur de la Teaca nu va fi mutată la Târgu Mureș

Autoritățile din județul Bistrița-Năsăud au reușit să facă demersuri pentru ca locomotiva cu abur de la Teaca să rămână la locul ei și să nu fie mutată în fața gării din Târgu Mureș.

locomotiva cu abur de la Teaca

La finele săptămânii trecute, Asociația Mocănița Transilvaniei anunța că ar putea pierde locomotiva cu abur, întrucât Regionala CFR Brașov a decis că acesteia i-ar sta mai bine în fața gării din Târgu Mureș, unde ar urma să devină piesă de decor, potrivit site-ului Ziar de Bistrița.

Cu toate că nu existau mari speranțe că lucrurile s-ar mai putea schimba, totuși acest lucru s-a întâmplat și simbolul Asociației Mocănița Transilvaniei, locomotiva cu abur, va rămâne acasă, la Teaca.

Locomotiva cu abur de la Teaca, parte a unui proiect ambițios

Potrivit reprezentanților asociației, s-a găsit înțelegere la conducerea Regionalei CFR Brasov, astfel că Mocănița Transilvaniei va continua să facă parte din proiectul care vizează readucerea la viață a tronsonului de cale ferată îngustă dintre Teaca (județul Bistrița-Năsăud) și Râciu (județul Mureș), în lungime de aproximativ 35 de km, pe care asociația l-a preluat în administrare de la statul român.

“Locomotiva cu abur rămâne la Teaca! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru ca locomotiva să ne întâmpine în continuare în gara Teaca. Îi mulțumim îndeosebi d-lui Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în persoana căruia am găsit întotdeauna sprijin. Așadar, când treceți prin gara Teaca, să vă opriti și la o fotografie cu aburoasa!”, au transmis reprezentanții Asociaţiei Mocăniţa Transilvaniei.

Ultimele Articole