GALERIE FOTO Lockdown în Marea Britanie. Aglomerație de nedescris la metroul din Londra

24 martie 2020

La metroul din Londra a fost o aglomerație de nedescris marți dimineață, la nici 12 ore după ce premierul Boris Johnson a anunțat lockdown în Marea Britanie, relatează The Independent.

În imaginile postate pe Twitter se poate observa cum oamenii stau înghesuiți în vagoane, la doar câțiva centimetri unul de altul, în condițiile în care Londra este în epidemie de coronavirus.

O angajată a unui spital a postat, cu puțin timp înainte de 7,00 dimineața, o imagine dintr-un tren din centrul capitalei britanice și i-a cerut primarului Sadiq Khan să majoreze numărul de trenuri de metrou: ”Ăsta este metroul meu din această dimineață. Locuiesc în zona 4 și muncesc într-un sptal din zona 1. Îmi iubesc meseria, dar acum îmi risc sănătatea doar pentru a ajunge la serviciu. Sadiq Khan, trebuie să readuci circulația metroului la normal, sau Boris Johnson să facă poliție cu cei care intră în trenuri. Ajutați-mă”.

Boris Johnson a decretat lockdown în Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat noi restricţii în vederea stopării răspândirii Covid-19, practic un lockdown Marea Britanie.

Începând de luni seară, cetăţenii pot ieși din casă doar pentru cumpărături absolut necesare, pentru motive medicale şi pentru a merge la muncă doar dacă este “absolut necesar”. Oamenii au fost avertizaţi să nu se întâlnească cu prieteni sau membri ai familiei cu care nu locuiesc. Poliţia are puteri sporite şi poate da amenzi şi dispersa adunări.

Magazinele care nu vând produse esenţiale vor fi închise, la fel ca şi librăriile, locurile de joacă şi sălile de fitness. Toate adunările cu mai mult de două persoane, excluzând persoane cu care se locuieşte, sunt interzise, la fel și nunţile şi botezurile.

Premierul spus că aceste restricţii sunt sub o “revizuire constantă” şi sunt valabile pentru trei săptămâni. “Începând din această seară, trebuie să dau poporului englez o instrucţiune foarte simplă – staţi acasă”, a declarat Johnson.