vineri, iulie 5, 2024
spot_img

Un fost președinte al Consiliului de Administrație al CFR Marfă a fost trimis în judecată de DNA

Un fost președinte al Consiliului de Administrație al CFR Marfă a fost trimis în judecată de DNA, însă pentru faptele săvârșite atunci când era director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Liviu Radu la CFR Marfă

Liberalul Liviu Radu a fost trimis în instanță pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, au anunțat marți procurorii anticorupție.

Aceștia au precizat că Liviu Radu, la data de 1 octombrie 2013, şi-ar fi semnat propria decizie de numire în Consiliul de supraveghere al unei asocieri în participaţiune cu cu două firme care desfăşoară acte de comerţ în interiorul Aeroportului Henri Coandă Otopeni. În urma acestui demers, Liviu Radu ar fi obținut un folos patrimonial în valoare de 71.374 de lei.

Un an și două luni a stat Liviu Radu la CFR Marfă

În aceeași manieră ar fi procedat și un alt fost director al CNAB, Sorinel Ciobanu, trimis și el în judecată de DNA. Procurorii au menționat că pe 4 iunie 2014 şi pe 19 august 2015, Sorinel Ciobanu şi-ar fi semnat propriile decizii de numire în Comitetul consultativ al unei asocieri în participaţiune cu două firme care desfăşoară acte de comerţ în interiorul Aeroportului Henri Coandă din Bucureşti, obţinând în acest mod un folos patrimonial în cuantum total de 169.422 lei.

Liviu Radu a fost președinte al CA al CFR Marfă în perioada aprilie 2013 – iunie 2014. El a fost pus în funcție de Ramona Mănescu și dat jos de Dan Șova. Anterior, acesta din urmă îl demisese și din funcția de director general al CNAB.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole