spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Lituania: Caile Ferate primesc compensatie doar daca isi platesc dividendele

Statul lituanian a luat decizia de a compensa, incepand cu 2018, Compania de Cai Ferate (Lietuvos Gelezinkeliai – LG) pentru pierderile ce vor fi inregistrate in transportul de pasageri. „Cu toate acestea, Lietuvos Gelezinkeliai va primi subsidii de la bugetul de stat doar daca isi va plati dividendele”, argumenteaza ministrul lituanian al Transporturilor si Comunicatiilor, Rokas Masiulis.

Astfel, compania nu va primi compensatii de la stat daca nu realizeaza profit si nu plateste dividende statului.

„Lietuvos Gelezinkeliai va primi despagubiri pentru transportul pasagerilor daca plateste aceeași suma sau mai mare, sub forma de dividende, catre bugetul de stat. Nu este o victorie pentru compania feroviara (…), nu este ca si cum bugetul de stat va finanta activitatea de transport de pasageri, nu exista nicio schimbare majora”, a declarat ministrul Rokas Masiulis.

Conform proiectului de buget pentru 2018, compania feroviara ar putea primi o compensatie de pana la 35,75 milioane de euro, anul viitor. Compania de Cai Ferate a inregistrat in 2016 pierderi de 36,5 milioane de euro din operatiunile de transport de calatori si 16,8 milioane de euro in prima jumatate a anului 2017, ceea ce reprezinta o scadere cu 6,1% fata de anul precedent.

 

Ultimele Articole