miercuri, iulie 3, 2024
spot_img

Lituania: BEI aloca 68 mil euro pentru infrastructura feroviara si material rulant

lrCaile Ferate din Lituania si BEI au semnat contractul privind alocarea unui credit de 68 mil euro pentru modernizarea infrastructurii si achizitia de material rulant.
Proiectele de infrastructura feroviara includ constructia de linii duble, electrificare si modernizare pe cateva sectiuni ce fac parte din linia Kena – Vilnius – Kaišiadorys – Radviliškis – Klaipėda. De asemenea, proiectul vizeaza si modernizarea si extinderea nodului feroviar din Klaipėda si implementarea proiectelor pentru reducerea nivelului de zgomot. Realizarea proiectelor va permite reducerea semnificativa a aglomerarilor in retea si cresterea capacitatii pe linii, pentru trenuri de 1050 m si 6000 de tone.
In ceea ce priveste componenta de material rulant, aceasta implica achizitia a 7 DMU pentru transportul de pasageri. Aceste noi trenuri vor inlocui materialul rulant vechi, optimizand gradul de confort, eficienta si disponibilitate.
“Modernizarea infrastructurii feroviare este una din prioritatile de top. Cooperarea noastra cu BEI contribuie la implementarea multor proiecte si sunt de importanta majora nu doar pentru Lituania, ci si pentru Europa”,a declarat directorul adjunct al Companiei de Cale Ferata, Albertas Šimėnas.

IN THE SPOTLIGHT

Avansul șantierelor feroviare în luna mai. Un constructor ”a spart norma”

Club Feroviar vă prezintă, ca de fiecare dată când apar informații noi, avansul șantierelor feroviare pentru modernizarea infrastructurii. Acum, situația aferentă lunii mai 2024...

Ultimele Articole