Lituania a semnat un acord cu UTLC pentru serviciile de transport feroviar de marfa

lithuaniaCaile Ferate Lituaniene si United Transport and Logistics Company (UTLC) au semnat un acord pentru transportul de marfa intre China si Europa, via Sestokai, un hub de transbordare si un nod feroviar aflat la granita Lituaniei cu Polonia.
„China are un potential de marfa imens. Specialistii din piata estimeaza ca numarul de trenuri de marfa intre China si Europa poate sa se majoreze semnificativ in urmatoarea decada. Lituania se afla intr-o pozitie buna pentru a ocupa un loc important pe harta sistemului de transport’, a declarat directorul executiv al Companiei de Cale Ferata din Lituania, Mantas Bartuska.
Conform acordului, un tren pilot va fi lansat vara aceasta cu posibilitatea de a furniza un servicu regulat de transport containerizat pe ruta Europa-China.
UTLC este un operator feroviar in spatiul eurasiatic, format din Caile Ferate Ruse, Caile Ferate din Belarus si Caile Ferate din Kazahstan. In primele trei luni din 2017, UTLC a transportat 30.600 TEU de-a lungul rutei Dostyk /Altynkol/ Brest/ Dostyk, adica de 2,4 ori mai mult decat in perioada similara din 2016. De la inceputul lui 2017, compania a operat 365 de trenuri, inclusiv 239 de trenuri pentru serviciul U West (China-Europa) si 126 de trenuri pentru serviciul U East (Europa-China).