sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img

Un fost ministru al Transporturilor, exclus de pe listele PSD la parlamentare. Un altul e cap de listă

Listele PSD la parlamentare au fost depuse joi seara, în ultima zi în care se putea face acest lucru. Stabilirea listei finale a candidaților nu a fost lipsită de surprize. Un fost ministru al Transporturilor și-a asigurat locul 1 pe listă, chiar dacă a pierdut alegerile locale, dar un altul a fost pur și simplu eliminat din cursă.

Adrian Bărbulescu

listele PSD la parlamentare

 

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor în guvernele conduse de Sorin Grindeanu și Viorica Dăncilă, a făcut în această toamnă o ”transhumanță” de la malul Dunării (Giurgiu) la poalele munților (Piatra Neamț).

Aici, el a fost adus de către președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, și pus candidat al PSD la Primăria Piatra Neamț, la alegerile locale de pe 27 septembrie. Numai că Răzvan Cuc a suferit un eșec răsunător la acest scrutin.

CITEȘTE și Înfrângeri pentru foștii miniștri ai Transporturilor care au candidat la alegerile locale de duminică

Listele PSD la parlamentare. Răzvan Cuc, pe primul loc la Neamț

listele PSD la parlamentare scandal Răzvan Cuc-Iosif Szentes alegerile locale Răzvan Cuc-Marcel Boloș moțiunea de cenzură Cuc declară război FCCÎn cursa pentru Primăria Piatra Neamț, fostul ministru al Transporturilor s-a clasat abia pe locul 3, cu 20,87% din sufragiile valabil exprimate. El a fost devansat de Andrei Carabelea (PNL), care a obţinut 26,25% din voturi, și de fostul primar Dragoş Chitic (PMP), care a fost creditat cu 21,98%.

După anunțarea rezultatelor, Răzvan Cuc nu a mai avut nicio ieșire publică pe această temă, însă acum a revenit în prim plan. El deschide lista candidaților PSD la Senat din același județ, Neamț.

Ionel Arsene, președintele organizației, a declarat că desemnarea social-democraților s-a făcut în urma unor evaluări care au avut în vedere activitatea politică derulată de candidați, implicarea lor în diverse proiecte, notorietatea și susținerea de care se bucură din partea colegilor de partid. ”Sunt convins că am făcut cele mai bune alegeri și cred în succesul colegilor mei, oameni care sunt cunoscuți în județ și în țară datorită activității lor politice și profesionale desfășurate de-a lungul anilor, implicării în diverse proiecte etc. Știu că nemțenii își doresc să avem parlamentari de forță, care vor avea un cuvânt greu de spus atât în Senatul României cât și în Camera Deputaților și de aceea am convingerea că pe 6 decembrie vor alege dorindu-și un viitor bun și un program de guvernare care să salveze țara din prăpastia în care a fost dusă în ultimul an”, a declarat Arsene, citat de site-ul local Viața Nemțeană.

Lucian Șova nu a avut mână bună la alegerile locale

listele PSD la parlamentare Magistrala 6 de metrouUn alt fost ministru al Transporturilor din partea PSD, Lucian Șova, care a ocupat biroul ministerial de la etajul 1 al Palatului CFR în perioada Guvernului condus de Mihai Tudose, a fost însă exclus în ultima clipă de pe listele PSD la alegerile parlamentare programate pentru data de 6 decembrie.

El a fost ”șuntat” de partid și la alegerile locale de acum o lună de zile. Fostul ministru al Transporturilor era inițial în cărți pentru a candida din partea PSD la Primăria Bacău. Apoi, după ce PSD s-a aliat cu Partidul Puterii Umaniste – Social-Liberal (PPU-SL), creând Alianța Social Umanistă, candidat a devenit Ștefan-Sorin Umbrărescu.

Numai că alegerile au fost câștigate de candidatul Alianței PNL-USR-PLUS, Lucian Viziteu, urmat de Sergiu Sechelariu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor pe vremea când acesta era condus de Miron Mitrea) și Cosmin Necula.

Lucian Șova: ”S-a mers pe principiul că degeaba avem autostrăzi și căi ferate dacă suntem bolnavi”

Acum, se ivea oportunitatea de a candida la alegerile parlamentare, numai că partidul i-a retras sprijinul în ultimul moment. ”Am candidat pentru locul 1 la Senat pe listele din județul Bacău, numai că organizația județeană nu m-a învestit pe listă”, a declarat Lucian Șova pentru Club Feroviar.

Întrebat din ce motive s-a întâmplat acest lucru, fostul demnitar, în prezent deputat, a răspuns: ”A fost tratată ca o oportunitate politică mișcarea ca pe locul 1 să fie un medic de Terapie Intensivă aflat în prima linie a luptei cu noul coronavirus. S-a mers pe principiul că degeaba avem autostrăzi și căi ferate dacă suntem bolnavi”.

Lucian Șova a mai spus că a lucrat pe programul de guvernare al PSD pe Transporturi și că a primit asigurări de la conducerea centrală a partidului, chiar în urmă cu trei zile, că va fi pus pe locul 1 al listei pentru Senat. Lucru care nu s-a mai întâmplat în cele din urmă.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole