spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Patru linii de tramvai blocate în București din cauza unor accidente

Deși e grevă la STB și sunt puține vehicule în circulație, luni am avut parte de patru linii de tramvai blocate din cauza unor accidente.

Linia 41 – blocată pe Șos. Virtuții, la Pod Ciurel, pe sensul spre Bd. Ghencea. Cauza: autoturism rămas suspendat pe linia de tramvai” a anunțat Societatea de Transport București, în urmă cu puțin timp, printr-o postare pe contul oficial de Twitter.

Apoi, STB a revenit cu o nouă postare: „Linia 41 funcționează normal pe Șos. Virtuții. Blocare: 26 de minute (15:28-15:54)”.

Trei linii de tramvai blocate pe Valea Cascadelor

Anterior, alte trei linii de tramvai fuseseră blocate. „Liniile 8, 25 și 47 – blocate pe Str. Valea Cascadelor, în stația CFR Cotroceni, pe sensul spre Bd. Timișoara. Cauza: eveniment de circulație terți”, a informat STB, printr-o postare pe aceeași rețea de socializare.

Ulterior, a revenit: „Liniile 8, 25 și 47 funcționează normal pe Str. Valea Cascadelor. Blocare: 43 de minute (13:05-13:48)”.

Doar 78 de tramvaie circulau luni după-amiază

Doar 190 de vehicule erau pe traseu luni, la ora 13:00, dintr-un total programat de 762, potrivit datelor furnizate Agerpres de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.

Astfel, pe traseele din Capitală circulau la ora 13:00 un număr de 78 de tramvaie, dintr-un total programat de 171, respectiv 66 de troleibuze din 100 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 46, dintr-un total de 491 de autobuze programate pentru luni.

Din toate depourile şi autobazele Capitalei au ieşit luni vehicule pe traseu, însă autobuzele continuă să fie cel mai puţin prezente în trafic. Directorul general al STB a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că situaţia financiară a societăţii este grav afectată în urma celor cinci zile de grevă, în condiţiile în care zi de zi s-au pierdut 4,8 milioane de lei prin neefectuarea prestaţiilor.

El le-a mulţumit vatmanilor şi şoferilor de troleibuze care au ieşit pe traseu şi care au înţeles gravitatea situaţiei în care se află bucureştenii şi a transmis un mesaj pentru angajaţii care încă protestează şi care nu sunt prezenţi la locul de muncă: „Vă rog să vă reluaţi activitatea. Vă rog să respectaţi legea. Vă rog să respectaţi locuitorii Bucureştiului”.

Ultimele Articole