joi, iunie 1, 2023
spot_img

VIDEO Va fi construită o linie nouă de tramvai pe Bulevardul Corporatiștilor din București

Viceprimarul general Stelian Bujduveanu a anunțat că va fi construită o linie nouă de tramvai pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu din nordul Capitalei, cunoscut și ca Bulevardul Corporatiștilor.

”Când spui B-dul Dimitrie Pompeiu, spui business. Aici este concentrat principalul pol economic al Capitalei, unde zeci de firme cu cifre de afaceri impresionante își desfășoară activitatea. Mediul de afaceri și-a făcut treaba: a dezvoltat zona. Este rândul Primăriei Capitalei să contribuie, și o facem prin îmbunătățirea accesibilității în zonă”, a scris viceprimarul pe pagina sa de Facebook, unde a prezentat proiectul de investiții: Reconfigurarea infrastructurii de transport în zona Dimitrie Pompeiu – Fabrica de Glucoză – Șoseaua Pipera.Linie nouă de tramvai pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu

Proiectul presupune construirea unei noi linii de tramvai pe întreaga lungime a B-dului Dimitrie Pompeiu pentru a conecta liniile de tramvai 16 și 36 cu linia 5. Noua cale de rulare se va construi între Platforma Industrială Pipera și B-dul Barbu Văcărescu.

De asemenea, se are în vedere lărgirea la două benzi pe sens a B-dului Dimitrie Pompeiu. Bulevardul va fi practic reconfigurat și va avea două benzi pe sens pe întreaga lungime (1,7 km). Așa cum se poate observa din simularea publicată de Bujduveanu, liniile de tramvai vor fi mutate pe centrul bulevardului. Proiectul presupune și realizarea unei noi parcări de tip Park&Ride în zona Bulevardului Dimitrie Pompeiu.

”Noul proiect major de infrastructură va îmbunătăți semnificativ condițiile de trafic în zona de Nord a Capitalei. Vom fluidiza astfel circulația transportului public, traficul rutier și vom crea spații speciale pentru bicicliști și pietoni. (…) Astăzi s-a încheiat procedura de consultare de piață a caietului de sarcini pentru acest proiect major de investiții. Până în prezent, a fost avizată tema de proiectare și pregătim documentația pentru achiziția Studiului de Fezabilitate”, se mai arată în postarea viceprimarului.

Ultimele Articole