spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

Linie feroviară militară, dezafectată

CFR va dezafecta o linie feroviară militară care deservea unitatea de aviație UM 01912 Borcea, județul Călărași.

 

FOTO Captură video Youtube Mihai Tudosă

Dezafectarea liniei menționate, dar și a unei alte linii sunt prevăzute într-un proiect de hotărâre de guvern realizat de către Ministerul Transporturilor.

„Pe raza de activitate a Sucursalei Regionale C.F. Constanța există mijlocul fix „Linia MAN Bărăganu magazie km 2+870 – 4+270ˮ, care aparţine domeniului public al statului, aferent secției L3 Fetești, stația CF Bărăganu, situată în incinta Unității Militare UM 01912 Borcea, jud. Călărași, propusă de către sucursală pentru disponibilizare deoarece este neutilizată și nu mai prezintă utilitate în condițiile prezente și viitoare ale activităților desfășurate de către utilizatorul unic UM 01912 Borcea”, spune proiectul, precizându-se că e vorba de o porțiune de 1.400 de metri.

Mijlocul fix în cauză aparţine domeniului public al statului, face parte din categoria Linii ferate de circulaţie și aparate de cale, interoperabile, iar terenul pe care se află este intabulat în domeniul public al statului și în administrarea M.Ap.N.

Linii dezafectate și în Brașov

Alte mijloace fixe dezafectate se găsesc în județul Brașov. Acestea sunt aferente liniilor de circulaţie 316 Brașov-Războieni și 420 Luduș – Măgheruș-Șieu și sunt propuse de către sucursală pentru disponibilizare datorită următoarelor aspecte: grad mare de uzură, nu mai prezintă siguranță în funcționare, sunt amplasate în foste halte pentru care activitatea feroviară a fost restrânsă și au rămas ca puncte de oprire în linie curentă, închiderea unor linii, nu mai pot fi utilizate pentru scopul în care au fost puse în funcțiune, costurile estimate pentru reparare nu justifică menținerea în exploatare. Mijloacele fixe în cauză fac parte din categoria Instalaţii fixe de siguranţă şi de conducere operativă a circulaţiei feroviare interoperabile şi neinteroperabile, reprezentând o instalaţie CED, un grup electrogen și 9 instalații SBW.

Potrivit anexei la proiect, la Brașov se va casa ansamblul echipamentelor mecanice, electrice, electronice și de tehnică de calcul Instalații SBW=4 buc; Instalații CED=1 buc; Grup electrogen=1 buc; (stațiile CF Stânceni, Stânceni Neagra, Brâncovenești, Cuci, Siculeni, Toplița), valoare inventar 850 mii lei, ansamblul echipamentelor mecanice, electrice, electronice și de tehnică de calcul Instalații SBW=5 buc; (stațiile CF Sarmaș, Țagu, Sânmihai, Miheșu de Câmpie, Zau de Câmpie), valoare 26 lei, iar la Constanța, linie simplă =1,40 km; (Linie MAN Bărăganu St.Bărăganu km. 2+870-4+270), cu valoare de 552 mii lei. (D.C.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole