spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Ajutor japonez pentru o linie ferată în Indonezia. Studiul de fezabilitate, pe ultima sută de metri

Agenția japoneză pentru cooperare internațională (JICA) este pe cale să finalizeze studiul de fezabilitate pentru o linie ferată în Indonezia.

linie ferată în Indonezia

Anunțul a fost făcut la Jakarta de ministrul indonezian al Transporturilor, Budi Karya Sumadi, care a precizat că este vorba de legătura feroviară Jakarta-Surabaya, informează Vietnam Plus.

Guvernul indonezian intenționează să semneze în acest an un memorandum de acord cu JICA în vederea începerii lucrărilor de construcție la mijlocul lui 2020. Proiectul va avea două faze. Prima dintre ele este destinată construcției unei noi linii ferate între Jakarta și Semarang, în vreme ce cea de-a doua vizează modernizarea căii ferate existente între Semarang și Surabaya.

Noua linie ferată în Indonezia, gata în 2022

Construcția ar urma să dureze doi ani, apoi șase luni pentru a fi testată înainte de punerea în funcțiune, spre finalul anului 2022.

Pe această linie vor putea circula trenuri cu o viteză medie cuprinsă între 140 și 145 km/oră și o viteză maximă de 160 km/oră. Durata călătoriei între Jakarta și Surabaya va fi redusă la șase ore. Potrivit JICA, costul total al proiectului este estimat la 90.000 miliarde de rupii (6,29 miliarde de dolari), dar Guvernul indonezian va încerca să-l reducă sub nivelul de 60.000 miliarde de rupii. JICA va acorda împrumuturile, în vreme ce Guvernul de la jakarta va furniza terenul pentru construcția proiectului.

Ultimele Articole