luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Regionala Constanța vrea să redeschidă circulația pe o linie abătută din stația Ciulnița

Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța vrea să redeschidă circulația pe o linie abătută din stația Ciulnița, închisă din cauza unui aparat de cale defect.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație, în procedură simplificată, ce are ca obiect ”Inimă încrucișare cu vârf mobil tip 60 pentru linia magistrală 800 București-Constanța (schimbătorul nr. 2 stația Ciulnița)”.

Valoarea totală estimată a contractului ce se intenționează a fi încheiat este de 185.000 de lei, echivalentul a aproximativ 37.000 de euro.

Dispozitivul de linii şi aparatele de cale aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Constanţa sunt supuse în permanenţă deteriorării atât sub influenţa materialului rulant, cât şi sub influenţa factorilor de mediu, suferind uzuri şi degradări ale materialelor de cale, se arată în anunțul de licitație. În acest context se înscrie și inima de încrucișare cu vârf mobil din alcătuirea schimbătorului simplu de cale nr. 2 din stația Ciulnița, fapt ce a determinat adoptarea unor măsuri suplimentare de siguranță a circulației, respectiv închiderea circulației pe direcția abătută și restricționarea vitezei pe direcția aparatului de cale, până la remedierea neconformităților prin înlocuirea reperului uzat.

Prin înlocuirea materialelor se dorește creșterea stabilității Magistralei 800 București-Constanța, eliminarea materialelor neconforme care nu asigură menținerea elementelor geometrice ale liniilor și ale aparatului de cale în toleranțele instrucționale pentru circulația cu vitezele și tonajele stabilite. Inima aparatului de cale nr. 2 din staţia Ciulnița va fi înlocuită cu o inimă de încrucişare nouă, având caracteristici similare celei existente în cale. Prin înlocuirea inimii de încrucișare uzate din compunerea schimbătorului de cale nr. 2 Ciulnița se va obţine o îmbunătăţire a stării tehnice și a gradului de siguranță a aparatului de cale, concomitent cu redeschiderea circulației pe direcția în abatere și eliminarea restricției de viteză existente.



Condiții de participare la licitație

În paralel, în stațiile Ciulnița și Fetești se desfășoară lucrări de modernizare de către asocierea Arcada Company Galați – ISPCF, așa cum a mai scris Club Feroviar.

Pentru participarea la licitație, ofertantul trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani a furnizat produse similare în valoare individuală/cumulată de minimum 185.000 de lei fără TVA, la nivelul unuia sau al mai multor contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 22 aprilie 2024, ora 15:00. Ofertele trebuie să fie valabile până pe 22 iulie 2024.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole