spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

Se modernizează sistemul de iluminat pe linia tramvaiului 102 din Ploiești

O licitație pentru modernizarea sistemului de iluminat pe linia tramvaiului 102 din Ploiești a fost lansată de municipalitatea prahoveană.

linia tramvaiului 102 din Ploiești mai puține tramvaie și la Ploiești Modernizarea retelei de tramvai din Ploiesti

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de execuție Eficientizare consumuri energetice în Municipiul Ploiești sistem iluminat public traseu tramvai 102: Strada Găgeni – Șoseaua Nordului – Șoseaua Vestului – Strada Libertății (Gara de Vest)”.

Proiectul este finanţat din bugetul local al Municipiului Ploieşti şi asistenţă financiară nerambursabilă din cadrul POR 2014-2020. Sistemul de iluminat public aferent traseului liniei de tramvai 102 se compune din: rețele electrice (linii electrice aeriene) – pe o lungime de 6.123 m, aferente iluminatului stradal rutier cât și pietonal, pe ambele părți ale străzilor; stâlpi metalici speciali – 357 de bucăți, instalați în perioada 2015-2016; stâlpi din beton – 61 de bucăți, instalați în perioadele 1970-1999 și 2005-2007; corpuri de iluminat – 628 de bucăți, majoritatea cu surse cu descărcări în vapori de sodiu la înaltă presiune; corpuri de iluminat – 56 de bucăți, montate câte două corpuri de iluminat în cele 28 stații de așteptare pentru mijloacele de transport public. Proprietarii infrastructurii de iluminat public sunt: Municipiul Ploiești (stâlpi metalici speciali) și SDEE Electrica Muntenia Nord (stâlpi din beton). Operarea rețelelor electrice de iluminat este realizată de Luxten Lighting Company.

Sistemul de iluminat public existent prezintă următoarele deficiențe și dezavantaje: parțial, nu asigură iluminarea potrivit standardelor în vigoare; nu este optimizat prin sisteme de telegestiune și nu este conectat la medii de comunicare a datelor (internet, GSM, RF etc); corpurile de iluminat sunt de eficiență energetică redusă, unele fiind la limita duratei de viață; unele din corpurile de iluminat sunt montate pe stâlpi din beton; componentele ce asigură legăturile electrice sunt învechite; nu este separat fizic și contorizat ca atare.

Proiectul prevede realizarea în principiu a următoarelor categorii de lucrări: demontarea corpurilor de iluminat existente, inclusiv a consolelor metalice aferente acestora; montarea de stâlpi noi; montarea de corpuri de iluminat noi cu LED, inclusiv a consolelor acestora; înlocuirea rețelei de alimentare existentă cu o rețea nouă instalată subteran; lucrări de aducere a trecerilor de pietoni în parametri optimi, prin montarea de stâlpi echipați cu corpuri de iluminat cu LED; lucrări de modernizare a iluminatului public în stațiile de călători; montarea de panouri fotovoltaice în stațiile de călători; instalarea unui sistem centralizat de management al sistemului de telegestiune; devieri rețele de comunicații, unde este cazul; refacere spații verzi.

Pentru a participa la Târgul de Carieră Feroviară în România, care are loc în datele de 20-21 aprilie, nu trebuie să te deplasezi nicăeri și poți susține interviul de angajare din orice loc de unde ai acces la internet, fie din România sau din străinatate, pentru că totul se desfășoară online.

Pentru a te înregistra la un interviu trebuie să intri pe pagina https://cfir.ro/targul-online/, să vezi ce companii sunt prezente și ce oferte au, după care să aplici pentru postul dorit, iar susținerea interviului o faci prin aplicația Zoom.

Companiile participante sunt în căutare de personal pentru meseriile de electrician, lăcătuș, sudor, macaragiu, vopsitor, dar și alte meserii. Mai sunt oferte si pentru ingineri, cu experiență sau la început de drum, dar și pentru economiști, precum și posibilități de calificare.

Angajatori

MAI MULTE DETALII

2,6 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de iluminat pe linia tramvaiului 102 din Ploiești

Conform devizului, valoarea estimată a contractului de lucrări este de 13.157.417,99 lei fără TVA, echivalentul a 2,6 milioane de euro.

Ofertantul va face dovada că a executat în ultimii cinci ani de zile (calculați anterior datei limită de depunere a ofertelor) lucrări de construire/modernizare/reabilitare/extindere infrastructură sistem de iluminat public, care să fi inclus și montarea de corpuri noi de iluminat, în valoare totala de cel puțin 9.800.000 de lei fără TVA în baza unuia sau a maximum cinci contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 7  mai 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 7 septembrie 2021. (A.B.)

Ultimele Articole