sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Linia roșie de LRT din Tel Aviv inaugurată

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, ministrul Transporturilor și Siguranței Rutiere, Miri Regev, ministrul Finanțelor, Bezalel Smotrich, și ministrul Energiei și Infrastructurii, Israel Katz, au inaugurat oficial Linia Roșie LRT din Tel Aviv în Gush Dan, în zona metropolitană a orașului, pe 18 august 2023.

Deschiderea liniei este considerată „o sărbătoare”. „Îndeplinim viziunea Israelului în materie de transport. Am promis și am livrat. Am promis o conexiune între orașe, am promis o conexiune în interiorul orașelor și am promis o conexiune între țări, iar noi realizăm toate cele trei lucruri”, a declarat premierul în cadrul ceremoniei.

O călătorie de inaugurare a fost efectuată la 18 august 2023, deschizând calea pentru începerea serviciilor comerciale. Prim-ministrul, împreună cu cei trei miniștri, au călătorit de la stația Bloomfield din Tel Aviv la stația de metrou Allenby, unde au primit o evaluare profesională din partea directorului general al rutelor de transport urban și a vicepreședintelui pentru operațiuni. În urma acestui eveniment, oficialii și-au continuat călătoria către stația de depou din Petah Tikva, în zona Tel Aviv-Yafo, unde se află centrul de operațiuni al liniei roșii și unde a avut loc ceremonia de lansare și de tăiere a panglicii.

Linia are o lungime de 24 km și 34 de stații, dintre care 10 sunt stații de metrou. Linia pornește de la stația HaKomemiyut Sud, în Bat Yam, până la stația centrală de autobuz Petah Tikva, în nord-est, cu o ramificație cu două stații spre Kiryat Arye. Secțiunea subterană de 12 km merge de la stația Elipelet până la stația Shenkar.

„Aceasta este o zi istorică și cât de simbolic este faptul că astăzi inaugurăm o linie a cărei esență este <conectarea>. Noua linie ne învață să ne unim și să depășim diferențele – între locuitorii din Bnei Barak și cei din Tel Aviv, între cartierele vechi din Bat Yam și noile turnuri de afaceri din Ramat Gan, între veteranii din Givatayim și nucleele tinere din Petah Tikva. Linia roșie LRT din Tel Aviv va contribui la calitatea vieții a milioane de cetățeni”, a declarat ministrul Transporturilor.

Linia Roșie, denumită Linia Roșie Dankal, este coloana vertebrală a sistemului de transport în comun din zona metropolitană Tel Aviv și trece prin cinci municipalități (Petah Tikvah, Bnei Brak, Ramat Gan, Tel Aviv – Jaffa și Bat Yam), unele dintre cele mai aglomerate zone din Gush Dan, care deservesc populații numeroase și diverse.

Ultimele Articole