duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Linia Qazvin-Rasht va fi inaugurata anul acesta

Qazvin_GazvinLinia Qazvin-Rasht va fi lansata anul acesta, a declarat Mohammed Houssein Asgarean, Vice-guvernatorul provinciei iraniene Gilan.
A fost semnat un acord pentru prelungirea liniei Qazvin-Rasht pana in Azerbaidjan, Astara. Conform acordului, linia Qazvin-Rasht (Iran)-Astara (Azerbaidjan) va conecta sistemele feroviare ale celor doua tari. Acordul prevede finalizarea liniei la sfarsitul lui 2016. Marfurile vor fi transportate de la Bandar Abbas la Qazvin pe cale ferata. Apoi vor fi transportate catre Astara cu ajutorul altor vehicule si apoi folosind reteaua feroviara din Azerbaidjan.
In ianuarie, presedintele Cailor Ferate Iraniene Mohsen Pour Seyyed Aghaei a declarat ca linia va fi inaugurata in 2017.
Linia face parte din coridorul feroviar nord-sud, iar implementarea proiectului Qazvin-Rasht-Astara necesita o investitie de 1,5 miliarde de dolari. Prima optiune este sa conecteze pe cale ferata orasele Astara din Iran si din Azerbaidjan.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole