Linia Plovdiv – Burgas primeste fonduri europene de peste 400 milioane euro

1 septembrie 2017

Potrivit declaratiilor ministrului adjunct al Transporturilor din Bulgaria, Velik Zanchev, dupa modernizarea liniei Plovdiv – Burgas, timpul de calatorie intre cele doua orase se va reduce cu 40 de minute. In prezent, calatoria pe aceasta linie in lungime de 250 kilometri se efectueaza in patru ore si zece minute.

Declaratia a fost facuta cu ocazia demararii lucrarilor de modernizare a sectiunii de cale ferata Straldzha – Tserkovski, in lungime de doi kilometri, situata pe linia Plovdiv – Burgas. Fondurile necesare pentru modernizarea acestei sectiuni insumeaza 4,2 milioane leva (2,1 milioane euro). Proiectul va fi finalizat pana in ianuarie 2018 si, odata finalizat, va permite circulatia trenurilor la viteza de 130 km/h.

Uniunea Europeana a alocat pentru modernizarea liniei Plovdiv – Burgas suma de 800 milioane leva (408 milioane euro), prin programul operational pentru infrastructura 2014-2020.

Ministrul adjunct Zanchev  a precizat ca intregul tronson Plovdiv – Burgas va fi finalizat pana in 2022, lucrarile cuprinzand si modernizarea sistemelor de semnalizare si telecomunicatii.

„In aceasta perioada de programare 2014-2020, vom asigura deplina interoperabilitate a toate sistemelor pe rutele Sofia – Burgas si Plovdiv – Svilengrad”, a punctat Zanchev.