duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Linia Gara de Nord- Aeroportul Otopeni va fi functionala din acest an

sageata albastraMinistrul Transporturilor Dan Costescu a declarat ca pana la darea in functiune a noii linii de metrou catre Aeroportul Otopeni, in acest an se va deschide legatura feroviara cu Gara de Nord.
„Dupa analizarile si reformularea acestui proiect, in calea ferata s-a gasit o varianta pentru a lansa o legatura feroviara cu aeroportul. Cu suma de 220 de milioane (49 milioane euro) se vor face reparatiile, pe costurile Companiei de Infrastructura, pentru iesirea din Bucuresti si se va repara podul de la Mogosoaia, nu se va mai ocoli pana la Chitila si se va merge direct la aeroport. Asta inseamna ca, din aproape 30 de km, vom avea de facut doar 22 pana la aeroport fara sa facem nicio investitie, fara costuri foarte mari”, a spus Costescu.
Distanta de 1,5 km intre aeroport si gara „va fi va fi acoperita cu autobuze care vor fi puse la dispozitia calatorilor de CFR, serviciu regasit in costul biletului de tren,” a explicat Dan Costescu.
Potrivit ministrului, dupa repararea caii de rulare, legatura va functiona zilnic, iar distanta va fi parcursa in 23 de minute, si nu in 48 de minute cat se face in prezent.
„La data campionatului exista varianta de 48 de trenuri pe zi, deci va putea prelua orice varf de calatori venit dinspre aeroport catre Gara de Nord”, a spus ministrul.
Ministrul nu a exclus varianta ca pana in 2020 calea ferata sa se poata extinde pana in statia comuna cu metroul.
Linia 6 Gara de nord – 1 Mai – Aeroport Otopeni va avea 14,2 km deserviti de 12 statii. In prezent, finantarea proiectului este asigurata de la bugetul de stat si credit extern acordat de JICA. Proiectul este estimat la peste 1 mld euro , din care 320 mil euro sunt asigurati de JICA.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole