joi, septembrie 28, 2023
spot_imgspot_img

Cât va costa linia ferată spre Aeroportul Timișoara Traian Vuia și ce lungime va avea

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a stabilit cât va costa linia ferată spre Aeroportul Timișoara Traian Vuia și ce lungime va avea.

Pe site-ul ministerului a fost postat, în dezbatere publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara”, lucrare de utilitate publică de interes național.

Timișoara este una dintre destinaţiile preferate de turişti pe tot parcursul anului, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ. Astfel, este necesară dezvoltarea infrastructurii de transport feroviar pentru asigurarea mobilității și reducerea poluării, respectiv realizarea unei legături feroviare între Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, stația CF Timișoara Est și rețeaua feroviară națională, care să asigure creșterea vitezei de deplasare și implicit reducerea timpului de călătorie, precum și îmbunătățirea condițiilor de călătorie și de siguranță a circulației, gestionând în același timp impactul asupra mediului.

Se vor face lucrări de execuție linii de cale ferată noi pe racordul către Aeroportul Internațional Traian Vuia, respectiv se vor moderniza instalațiile de semnalizare feroviară de pe linia existentă și se vor construi instalații feroviare noi pentru conexiunea cu aeroportul.

Linia ferată spre Aeroportul Timișoara va costa 85 de milioane de euro

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 423.464 mii lei (echivalentul a aproximativ 85 de milioane de euro), din care lucrările propiru-zise de construcţii-montaj vor fi de 330.141 mii lei.

Lungimea liniei simple modernizate va fi de 5,2 km, iar cea a liniei simple noi de 5 km – în total 10,2 km. Durata de execuție a investiției este de 22 de luni.

Ultimele Articole