spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

GALERIE FOTO Cum se lucrează la linia ferată din Portul Galați, cu ecartament rusesc

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, s-a lăudat pe Facebook cu munca ceferiștilor la linia ferată din Portul Galați, cu ecartament rusesc.

„Se lucrează la operaționalizarea liniei ferate cu ecartament larg de la Galați, pentru transportul cerealelor din Ucraina. În pragul unei posibile crize alimentare, Galațiul poate juca un rol crucial în deblocarea situației mărfurilor din Ucraina, în special în ceea ce privește transportul cerealelor pe Dunăre. Astfel, darea în folosință a liniei ferate cu ecartament larg, care ar permite trenurilor cu cereale din Ucraina să ajungă până în port, astfel încât mărfurile să fie încărcate în vapoare, este vitală în actualul context internațional. Nefolosită de mai bine de trei decenii, linia ferată necesită schimbarea  traverselor și a pieselor aferente pe o lungime de aproape 4 kilometri. Zilele următoare, cei de la CFR vor aduce noi echipe de muncitori, de la Adjud și Buzău, pentru a finaliza cât mai repede posibil operațiunea de înlocuire a mii de traverse”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook, unde a postat și mai multe fotografii.


 


Linia ferată din Portul Galați, reparată de CFR SA în regie proprie

Regionala Galați a decis să repare în regie proprie calea ferată din Portul Galați, cu ecartament dublu (standard și rusesc), după ce și procedura de licitație, și cea de negociere directă au eșuat, așa cum a scris Club Feroviar.

Luni, 6 iunie, SRCF Galați a început lucrările de reparații la linia de cale ferată Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri (linie cu ecartament larg, în lungime de 3,58 km) și a liniei cu ecartament normal Galați Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km).

Lucrările de reparații necesare redeschiderii liniei, în lungime totală de 4,7 km sunt executate de SRCF Galați, în regie proprie. Lucrărire au termen de execuție de 60 de zile. Prin programul de lucrări, necesare redeschiderii acestei linii, se va acționa pentru:

  • înlocuirea traverselor necorespunzătoare, inclusiv pe aparatele de cale
  • înlocuirea materialului mărunt de prindere
  • completarea prismei cu piatra spartă
  • îndepărtarea vegetației pentru asigurarea vizibilității și a gabaritului.

Obiectivul prioritar al acestor lucrări este redeschiderea liniei Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri (3,58 km) și a liniei Galați Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km), implicit reluarea circulației trenurilor de marfă, pentru asigurarea transportului de cereale la granița cu CFM (Republica Moldova).

Ultimele Articole