spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

VIDEO Cum se lucrează la linia ferată din Portul Galați, cu ecartament mixt

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat miercuri dimineață cum se lucrează la linia ferată din Portul Galați, cu ecartament mixt.

Reparațiile la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galați sunt în plină desfășurare! Pentru a redeveni funcțională, lucrările la această șină de cale ferată presupun:

-înlocuirea a 1100 traverse din lemn speciale de 2,80 m și a 250 de traverse din lemn speciale de pe zona aparatelor de cale;

– înlocuirea materialului mărunt de prindere;

– completarea prismei de piatră spartă;

– executarea burajelor tehnologice”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a arătat că unele dintre aceste operațiuni sunt executate manual de lucrătorii Regionalei CFR Galați, deoarece pentru acest tip de șină cu ecartament rusesc nu există în România utilaje grele de cale.

Până în acest moment au fost înlocuite 698 de traverse speciale din lemn (2,80 m), dintre care 245 de traverse pe aparatele de cale. Au mai fost înlocuite aproape 4.000 de tone de material mărunt de prindere și a fost completată prisma cu 120 de tone de piatră spartă. Burajul traverselor cu utilaje de mică mecanizare a fost realizat pe 1280 metri liniari de cale.Linia ferată din Portul Galați, reparată în regie proprie de Regionala Galați

Lucrările, care sunt realizate în regie proprie de Regionala de Căi Ferate Galați, au început în luna iunie și urmează să fie finalizate în luna august, anul acesta (2022). Redeschiderea acestei linii de cale ferată va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucrainia (via Republica Moldova) în Portul Galați.

Regionala Galați a decis să repare în regie proprie calea ferată din Portul Galați, cu ecartament dublu (standard și rusesc), după ce și procedura de licitație, și cea de negociere directă au eșuat, așa cum a scris Club Feroviar.

Luni, 6 iunie, SRCF Galați a început lucrările de reparații la linia de cale ferată Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri (linie cu ecartament larg, în lungime de 3,58 km) și a liniei cu ecartament normal Galați Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km).

Ultimele Articole