spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

CFR SA a primit trei oferte pentru linia ferată de aeroport

linia ferată de aeroportCompania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat marți că a primit trei oferte pentru linia ferată de aeroport, racordul de la Odăile la aerogară, cu pasaj peste DN1.

Luni, 25 martie 2019, ora 15,00, a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru proiectul ”Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București (proiectare şi execuţie)”.

La licitaţia deschisă au depus oferte, în vederea atribuirii contractului sectorial de proiectare şi execuție, următorii operatori economici:

  • Asocierea SC ARCADA COMPANY SA – SC ISPCF SA – DB ENGINEERING & CONSULTING GMBH
  • PORR CONSTRUCT SRL
  • MAPA INŞAAT VE TICARET A.Ş.

Linia ferată de aeroport trebuie să fie gata în 14 luni

Valoarea totală estimată a contractului, care are o durată de 14 luni (două luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie), este de 420.113.085 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de coeziune aferente cadrului financiar 2014-2020 şi bugetul statului.

Obiectul contractului „Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti” Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București, are drept scop asigurarea unei legături directe între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă prin construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, a unui viaduct de 1,52 km care va traversa DN1, trei podețe, instalaţie de centralizare electronică şi o stație la terminalul T1.

Comisia de evaluare va analiza în perioada următoare documentele de calificare şi propunerile tehnice şi financiare în vederea desemnării ofertei câştigătoare, mai precizează CFR SA.

Ultimele Articole