spot_img
joi, decembrie 8, 2022
spot_img

Klaus Iohannis despre linia ferată Constanța-Gdansk: săptămâna viitoare vor fi făcuți noi pași

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi seară că săptămâna viitoare vor fi făcuţi ”noi paşi” în realizarea proiectelor anunţate de ambasadorul Statelor Unite, respectiv autostrada și linia ferată Constanţa-Gdansk.

linia ferată Constanţa-Gdansk infrastructură fără autorizaţie de construcție finanțare pentru infrastructură dezafectarea căii ferate Răzoare-Luică planul de relansare economică prelungirea stării de alertă investiții în calea ferată

”Sunt două mega proiecte de infrastructură discutate şi la întrunirea din 2018 care a avut loc exact în această sală. Între timp, s-au făcut paşi importanţi. S-au asociat Camere De Comerţ, s-a decis un fond de investiţii şi eu cred că săptămâna viitoare vom face noi paşi, când vom avea o videoconferinţă, în realizarea acestor proiecte”,  a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Şeful statului a evitat să ofere un orizont de timp în care ar putea fi realizate proiectele. ”Fiind proiecte foarte mari, nu vă pot spune orizontul de timp în care pot fi realizate, dar ele sunt importante pentru că vor face legătura pentru axa Nord-Sud”, a mai afirmat şeful statului.

Linia ferată Constanța-Gdansk, anunțată de ambasadorul Statelor Unite

Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a anunţat vineri, la evenimentul de semnare a Acordului inter-guvernamental cu Departamentul pentru Energie că se vor construi o cale ferată și o autostradă Constanța-Gdansk.

”Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi şi căi ferate, care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaş pentru economiile României şi Poloniei, dar şi pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a spus Zuckerman.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a apreciat, sâmbătă, că eforturile şi seriozitatea încep să dea roade. ”Vor fi un real beneficiu pentru economiile statelor partenere”, a afirmat Bode.

Ultimele Articole