spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Linia ferată Cluj – Suceava – Cernăuți, inclusă în cele mai pitorești călătorii cu trenul din Europa

Linia menționată a fost inclusă în ghidul „Ghid al Europei cu trenul”, apărut la jumătatea lunii octombrie la Berlin  și scris de doi jurnaliști.

cu trenul în Rusia
 

Ghidul, disponibil aici, include descrieri detaliate a 52 de călătorii feroviare uimitoare europene. Acestea sunt grupate în 12 secțiuni. „Unele călătorii sunt suficient de îndelungate încât să vă petreceți întreagă vacanță în jurul lor (de exemplu, de la Amsterdam la Oslo sau Hamburg la Budapesta). Altele sunt mai scurte, cum ar fi plimbarea pitorească prin Munții Harz sau o plimbare pe Riviera franceză, explică autorii.

Fiecare traseu începe cu evaluarea personală a autorilor ghidului, folosind un sistem de rating de stele și o notă a țărilor prin care trece ruta. Fiecare descriere a traseului include o hartă cu puncte de interes de-a lungul drumului și orarul lunar al căilor ferate (ERT).

Uneori autorii recomandă un traseu scurt sau unul alternativ.

România apare la unul dintre cele cinci trasee recomandate la secțiunea „Explorând Estul”. Traseul în care sunt incluse orașe românești este Debrețin – Cluj Napoca – Suceava – Cernăuți – Lvov. Secțiunile ghidului poartă nume precum „Descoperiți Marea Britanie și Irlanda”, „Din Franța spre Spania”, „Călătorii balcanice” etc.

Ultimele Articole