luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Linia Dornești – Gura Putnei – Putna se redeschide pe 15 august

Calea ferată Dornești – Gura Putnei – Putna (39 km) a fost reparată de CFR SA în regie proprie, a anuntat Ministerul Transporturilor. De la jumătatea lunii august, CFR Călători va reintroduce trenuri in circulatie pe acest traseu. Aceasta linie, din nordul Moldovei, a fost deschisă prima dată în 1898 si a fost apoi inchisa in 2008, din cauza unor masive. Pentru lucrarile de reparatii, CFR SA a alocat aproximativ 600.000 lei.

Linia, mult așteptată de turiști, urmeaza traseul Dorneşti – Rădăuţi – Horodnic – Gălăneşti – Vicovu de Jos – Vicovu de Sus – Bivolărie – Gura Putnei – Putna.

Calea ferată Gura Putnei-Putna are o singură linie și nu este electrificată. Linia este importanta si pentru navetisti, dar are o si o semnificatie turistică deosebita deoarece facilitează accesul la Mănăstirea Putna.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole