sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Linia de tramvai de la Depoul Titan va intra în modernizare. A fost desemnat constructorul

Linia de tramvai de la Depoul Titan, din estul Bucureștiului, va intra în proces de modernizare, după ce Primăria Capitalei a desemnat constructorul.

”Intră în reabilitare încă un lot de linie de tramvai din cele 11 pentru care am primit oferte. Am atribuit  contractul pentru lotul 14, astfel că va fi modernizată linia 27 (acces Depou Titan, pe strada Nicolae Teclu). În total, până acum, au fost atribuite lucrările pentru 10 loturi, iar pentru cel de-al 11-lea suntem la finalul procesului de evaluare. Pentru celelalte 4 loturi pentru care nu s-au depus oferte, suntem în procedură de reluare a licitației. Întregul proiect vizează modernizarea liniilor de tramvai din Capitală pe o lungime totală de 50 de km”, a scris primarul general Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Linia de tramvai de la Depoul Titan, modernizată de Urban Profile Grele

De fapt, după cum au precizat la solicitarea Club Feroviar reprezentanții PMB, contractul nu a fost atribuit, ci doar a fost desemnat constructorul – SC Urban Profile Grele.

De acum începe să curgă termenul legal de 10 zile în care celălalt constructor care a ofertat la licitație, Mari Vila CCOM, poate depune contestație. Abia ulterior poate fi semnat contractul care vizează modernizarea a 400 m cale dublă de tramvai. Valoarea ofertată de ofertantul desemnat câștigător a fost de 12.005.815,21 lei (fără TVA), față de valoarea estimată de 14.208.248,62 lei.

Asociată cu Swietelsky, Urban Profile Grele a modernizat 1,1 km de linie într-un an și jumătate

Numele companiei Urban Profile Grele este legat de cel al fostului primar general al Bucureștiului Gabriela Firea, în mandatul căreia s-a semnat contractul pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor de pe bulevardul Doina Cornea.

Conform contractului, Urban Profile Grele trebuia să modernizeze infrastructura căii de rulare pe o distanță de doar 1,1 km. Toată această operațiune a durat mai bine de un an și jumătate, subcontractanți fiind Swietelsky Construcții Feroviare SRL și TIAB SA. Compania austriacă Swietelsky a fost implicată într-unul dintre cele mai mari cazuri de corupție din România, în care au fost recent condamnați defintiv fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu și cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea.

Ion Dedu, fostul director general al direcției Transport, Drumuri și Sistematizare din cadrul Primăriei Capitalei, a fost asociat în altă firmă cu patronii de la Urban Profile Grele.

Ultimele Articole