spot_img
marți, ianuarie 25, 2022
spot_img

O secțiune din linia de tramvai Berceni-Pipera, aprobată de Consiliul Local al Sectorului 2

O secțiune din linia de tramvai Berceni-Pipera a fost aprobată joi în ședința Consiliului Local al Sectorului 2, cu 15 voturi „pentru” şi nouă abţineri.

Este vorba de secțiunea care se află pe teritoriul sectorului menționat, și anume Pipera-Pantelimon.

Consiliul Local Sector 2 vrea să facă o asociere cu Primăria Capitalei pentru realizarea de documentaţii şi lucrări de reconfigurare a intersecţiei şi pasajului Doamna Ghica-Colentina, precum şi de modernizare a căii de rulare pe tronsonul dublu de tramvai existent şi construirea unui tronson nou, astfel încă să rezulte un traseu cuprins între Bd. Dimitrie Pompeiu – calea ferată – Şos. Petricani – Bd. Lacul Tei – Str. Doamna Ghica – Şos. Pantelimon – Bd. Chişinău – Bd. Basarabia – Şos. Vergului. Consiliul local vrea să amenajeze şi domeniul public adiacent acestor lucrări pe o distanță de 12,2 kilometri.

„La nivelul Sectorului 2 a fost propusă soluţia de îmbunătăţire a infrastructurii de transport public în vederea reducerii emisiilor de carbon, precum şi pentru creşterea gradului de mobilitate, prin conectarea cartierului Pantelimon cu cartierul Pipera, obiectiv ce presupune investiţii în modernizarea infrastructurii curente şi în înfiinţarea unui segment nou de linie de tramvai, ce vor putea fi finanţate prin intermediul programelor aflate în curs de aprobare, respectiv Programul Operaţional Regional pentru Regiunea Bucureşti – Ilfov 2021 – 2027 (POR BI 2021 – 2027) şi/sau Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, prevede hotărârea respectivă.Linia de tramvai Berceni-Pipera va continua pe Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

Potrivit primarului Radu Mihaiu, prin acest proiect, linia de tramvai va merge de la Piaţa Delfinului la Petricani.

„Avem nevoie să facem o colaborare cu Primăria Generală. Primul pas e să facem un studiu de fezabilitate pentru a vedea care sunt condiţiile de implementare a acestei linii de tramvai. (…) Este foarte important să avem un tramvai rapid între cartierele Pantelimon şi Titan şi Pipera, pentru că în acest fel putem să spunem că am făcut paşi importanţi să nu mai folosim maşina. Sunt foarte mulţi oameni care merg din Pantelimon şi Titan către Pipera”, a explicat Mihaiu, citat de Agerpres.

Linia de tramvai Berceni-Pipera este cuprinsă în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 și ar urma să continue pe traseul Bd. Nicolae Grigorescu – Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu – Berceni.

Ultimele Articole