luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Linia de metrou usor Helsinki – Espoo primeste aprobare

Raide-Jokeri-light-rail_270x270Consiliul Local din Helsinki a aprobat in unanimitate planul proiectului liniei de metrou usor din zona metropolitana a orasului Helsinki, denumita Raide-Jokeri (Rail Jokeri), care se va intinde de la est la vest, din estul orasului Helsinki pana in Espoo. Decizia cu privire la propunerea planului va fi luata de Consiliul Local care va vota propunerea in timpul intalnirii de pe 15 iunie. Raide-Jokeri va lega Itäkeskus prin Oulunkylä, Huopalahti si Leppävaara de Keilaniemi in Espoo, inlocuind actuala linie de autobuz 550, de pe aceeasi ruta.

Lungimea totala a liniei va fi de 25 de km, dintre care 16 km vor fi in Helsinki si 9 km in Espoo. Linia va fi dubla, va avea benzi dedicate, separate de restul traficului. Linia de metrou usor va avea 33 de opriri, cu o distanta medie intre statii de 800 de metri. Lucrarile de constructie vor incepe in 2017, iar serviciile sunt estimate sa inceapa in 2021.

Conform planului de proiect, constructia liniei va costa 275 de milioane de euro. Guvernul finlandez va sustine proiectul cu 84 de milioane de euro, 30% din costul de constructie a proiectului. Orasul Helsinki va finanta proiectul cu 124 de milioane de euro, iar Espoo cu 66,6 milioane de euro. Autoritatile din Helsinki vor suporta costurile suplimentare pentru achizitia materialului rulant care va costa 95 de milioane de euro, si pentru constructia depourilor, care va costa 49,5 milioane de euro.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole