spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Linia de mare viteza Germania-China poate fi construita pana in 2026

Constructia liniei de mare viteza care leaga Europa de China poate fi finalizata pana in 2026, conform declaratiilor facute de Caile Ferate Ruse pentru agentia TASS. Inceperea lucrarilor pe diferite segmente variaza, astfel ca in 2018  se va da startul lucrarilor la linia de mare viteza Moscova – Kazan in timp ce in anul 2023 lucrarile ar putea fi demarate pe sectiunile Krasnoye-Moscova si Chelyabinsk – Zolotaya Sopka, conform declaratiilor RZD.

Constructia segmentului rusesc al liniei de cale ferata este estimata la 3,6 trilioane de ruble (60,9 miliarde de dolari), au declarat surse din cadrul Cailor Ferate Ruse.

Segmentul liniei de mare viteza se va intinde de la statia Krasnoye din apropierea granitei cu Belarus catre Statia Zolotaya Sopka, in apropierea granitei cu Kazahstan.

Proiectul poate beneficia de implicarea Fondului Rus de Investitii Directe, Noua Banca de Dezvoltare BRICS, Banca de Dezvoltare Eurasiatica, Fondul Drumului Matasii si Fondul de Investitii Rusia-China, conform Cailor Ferate Ruse.

De asemenea, proiectul poate atrage interesul marilor companii de vanzare si constructie de echipamente din Rusia, Europa si China.

Participantii la reuniunea grupului de lucru ruso-chinez privind cooperarea pe segmentul de transport feroviar de mare viteza au analizat un studiu preliminar de fezabilitate tehnic si economic si, in urma analizei, au considerat proiectul de constructie a legaturii feroviare de mare viteza pe platforma eurasiatica, intre China si Uniunea Europeana ca fiind promitator, precizeaza Caile Ferate Ruse.

Conform unor calcule preliminare, aceasta cale ferata de mare viteza va deveni cel mai mare proiect din domeniul transportului feroviar la nivel global.

„Nivelul reciprocitatii si a sprijinului acordat proiectului, de catre autoritatile din cele doua tari, permite acestora sa rezolve eficient problemele cheie, tehnologice si organizationale”, a declarat Prim-Vicepresedintele Cailor Ferate Ruse, Alexander Misharin.

Lungimea totala a noii linii de mare viteza de pe platforma Eurasiatica va fi de 9.447 km (distanta Beijing – Moscova – Berlin), incluzand si segmentul rusesc in lungime de 2.366 km.

Ultimele Articole