Linia de mare viteza Erfurt – Ebensfeld a fost inaugurata

Update 11 decembrie: Linia de cale ferata de mare viteza care leaga orasele Erfurt (Turingia, Germania) si Ebensfeld (Bavaria) a intrat in operare la 10 decembrie 2017. Aceasta sectiune de cale ferata de mare viteza va furniza o legatura intre Berlin si Munchen prin Erfurt si Nuremberg.
Pentru operarea acestei linii, compania Alstom a dotat intregul parc de vehicule de mare viteza ICE al Deutsche Bahn, in cadrul proiectului German Unity Transport Project VDE.
Alstom a furnizat solutia Atlas 200, cea mai noua inovatie tehnologica privind standardul ETCS pentru 70 de trenuri de mare viteza ICE T, 66 de trenuri ICE 3 si 40 de trenuri ICE 1. Aceasta solutie asigura operarea in siguranta a trenurilor de mare viteza. In prezent, aproape toate cele 206 trenuri DB ICE-1, ICE-T si ICE-3 au fost echipate cu solutia Alstom Atlas ETCS care ii permite operatorului DB sa asigure legaturi mai rapide si mai sigure intre principalele orase germane si europene. In momentul de fata, VDE 8 este cel mai mare proiect de infrastructura din Germania. Proiectul a fost lansat in 1991 pentru a imbunatati legatura feroviara dintre est si vest, dar si intre nord si sud pentru transportul de calatori si cel de marfa. Linia de mare viteza dintre Berlin si Munchen este un capat al retelei feroviare de mare viteza din Germania, dar si o sectiune importanta a Retelei Europene de Transport (TEN+T).
„Suntem mandri ca am deschis, alaturi de Deutsche Bahn, un nou capitol al transportului feroviar european, facandu-l astfel mai sigur pentru calatori. Calatoria cu trenul intre Berlin si Munchen in mai putin de patru ore este un mare succes care ne ofera o alternativa competitiva si ecologica la transportul rutier si la cel aerian. Am fost prima companie care a pus in practica acest tip de ETCS. Acest lucru demonstreaza varietatea portofoliului nostru in sectorul de transport”, a declarat Gian-Luca Erbacci, Vicepresedinte Alstom Europa.
Foto: Claus Weber