spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Linia de mare viteza Chelyabinsk-Ekaterinburg ar putea fi inclusa in Coridorul Eurasia

Autoritatile ruse au anuntat ca viitoarea linie de mare viteza Chelyabinsk-Ekaterinburg ar putea face parte din proiectul Eurasia, coridor feroviar de mare viteza, la randul sau, care va conecta orasele Berlin, Moscova, Astana si Beijing.

„A fost finalizat proiectul pentru dezvoltarea modelului financiar al liniei de mare viteza Chelyabinsk-Ekaterinburg iar in etapa urmatoare se va analiza justificarea investitiei”, a precizat Guvernatorul regiunii Chelyabinsk, Boris Dubrovsky.

Lungimea coridorului feroviar de mare viteza Eurasia, cel care va realiza conexiunea intre retelele de cale ferata din China si Europa, va fi de 9.447 mii kilometri. Reamintim ca linia de mare viteza Chelyabinsk-Ekaterinburg, in lungimde de 200 kilometri, este un proiect special, dezvoltat de catre parteneriatul economic „Ural Expressway”.

Regiunile Chelyabinsk si Sverdlovsk,  precum si grupul investitional de profil „RVM Capital” participa la capitalul social al acestui parteneriat.

Proiectul este implementat pe principiile parteneriatului public-privat, ca o initiativa de concesiune privata. Linia de mare viteza Chelyabinsk-Ekaterinburg este inclusa in prima etapa a programului de dezvoltare a unei retele feroviare de mare viteza in Federatia Rusa.

Se estimeaza ca acest proiect sa fie inclus in noua versiune a Strategiei de Dezvoltare a Transportului Feroviar in Rusia pana in 2030.

Compania chineza China Railway Group Limited va fi, de asemenea, implicata in implementarea acestui proiect. Acordul corespunzator a fost semnat la 15 iunie de catre „Expressway Ural” si reprezentanti ai corporatiei chineze, pentru suma de 2,5 miliarde de dolari.

Dupa ce va fi construita, linia de mare viteza Chelyabinsk-Ekaterinburg va reduce timpul de parcurs dintre cele doua orase la 1 ora si 10 minute fata de cele cinci ore, in prezent.

Ultimele Articole