marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Linia 5 de metrou din Milano premiata de PFI

06-milanoLinia 5 a metroului din Milano a primit premiul “Contractul de Transport al anului 2015 din partea Project Finance International Magazine, care recompenseaza excelenta in domeniul financiar. Ceremonia de decernare a premiului a avut loc la Londra pe 3 februarie.
Premiul pune in lumina eforturile deosebite ale orasului Milano si ale Consortiului M5 pentru finalizarea acestui proiect strategic pentru mobilitatea sustenabila in Milano. Consortiul M5 este alcatuit din Alstom, Astaldi, Ansaldo STS, Hitachi Rail Italy (fostul Ansaldo Breda) si ATM.
Pentru linia 5 de metrou, Alstom a proiectat, fabricat si instalat sinele de metrou, substatiile de tractiune electrica, reteaua de distribuire a energiei electrice de tensiune joasa si medie, precum si sistemele de siguranta si detectare a incendiilor. Alstom a fost de asemenea insarcinat cu realizarea sistemelor de porti automate pe peroane, care controleaza accesul in siguranta in metrouri.
„Suntem foarte onorati de acest premiu international, care recompenseaza eforturile grele colective ale membrilor sectorului public si privat care au dus la finalizarea la timp a liniei 5 de metrou. Atingerea acestui scop important a fost posibila gratie cooperarii intre diferitii membri ai Consortiului, din care grupul Alstom este mandru ca a facut parte”, a declarat Pierre-Louis Bertina, director Alstom Italy.
Proiectul a fost gestionat de unitatea Alstom din Guidonia, Roma, specializata in infrastructura, in timp ce unitatea Alstom din Milano a contribuit la darea in folosinta a acestuia.

Ultimele Articole