marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Lietuvos Gelezinkeliai nu va recupera costurile aditionale de la DB International

indexTribunalul Regional din Vilnius a respins plangerea inaintata de compania feroviara lituaniana Lietuvos Gelezinkeliai impotriva DB International privind acoperirea costurilor suplimentare necesitate de proiectarea neadecvata a tronsonului Kyviskes-Valciunai, conform agentiei de presa LETA. In urma deciziei Tribunalului, DB International nu va fi obligata sa achite suma de 5,9 milioane euro ceruta de operatorul lituanian.
Lietuvos Gelezinkeliai a sustinut ca proiectul tehnic pentru tronson nu a acoperit toate lucrarile necesare. In consecinta, compania feroviara lituaniana a trebuit sa plateasca pentru lucrari suplimentare din surse proprii, fara ca banii cheltuiti sa poata fi acoperiti din fondurile obtinute pentru proiect de la Uniunea Europeana. Lietuvos Gelezinkeliai a solicitat in plangere ca toate cheltuielile suplimentare, la valoarea estimata de antreprenorul principal al proiectului, Kauno Tiltai, sa fie acoperite de DB International, solicitare respinsa de Tribunal.
Lietuvos Gelezinkeliai intentioneaza sa conteste decizia tribunalului, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Vidmantas Gudas.
Tronsonul Kyviskes-Valciunai este parte a derivatiei orasului Vilnius, care a necesitat investitii de peste 50 milioane euro. Derivatia a fost finalizata in toamna lui 2015 de  Kauno Tiltai si partenerii acesteia in proiect, Panevezio Keliai si Mitnija (Lituania), Trakcja (Polonia) si Belam-Riga (Letonia). Tronsonul Kyviskes-Valciunai este parte a coridorului IX de transport, facand legatura intre granita lituaniana cu Belarus si portul Klaipeda.

Ultimele Articole