spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Doi lideri sindicali de la calea ferată, la Conferința Internațională a Muncii de la Geneva

Doi lideri sindicali de la calea ferată participă la Conferința Internațională a Muncii, care are loc la Geneva în perioada 30 mai-10 iunie 2022.

Conferința Internațională a MunciiRodrigo Gabriel Maxim și Liviu Grab fac parte din delegația tripartită a României la lucrările celei de-a 110-a sesiuni a Conferinței Internaționale a Muncii.

Conferința Internațională a Muncii este cel mai înalt for decizional al Organizației Internaționale a Muncii și se întrunește anual, la finele lunii mai și în continuare în prima parte a lunii iunie, reunind delegațile tripartite din cele 187 de state membre ale organizației.

Din delegația sindicală a României, în Comisia de Norme de Muncă este membru și Rodrigo Gabriel Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Federație afiliată la Confederația Sindicală  Națională  Meridian. Totodată, în Comisia Ucenicie (acțiune normativă) este membru Liviu Grab, prim-vicepreședinte al federației amintite.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Raportul anual al OIM, prezentat la Conferința Internațională a Muncii

În cadrul ședinței de deschidere a Conferinței, directorul general al OIM își prezintă Raportul anual. Comisiile Tehnice se reunesc simultan pentru a  dezbate aspectele de interes incluse pe ordinea de zi a Conferinței.

Comisia pentru Aplicarea Normelor de Muncă, respectiv Comisia pentru Aplicarea Standardelor analizează informațiile și rapoartele privind aplicarea convențiilor și recomandărilor, precum și observațiile privind aplicarea convențiilor ratificate și a rapoartelor transmise de statele membre în conformitate cu articolele 19 și 22 din Constituția Organizației Internaționale a Muncii.

În acest sens, pe ordinea de zi sunt incluse patru puncte tehnice:

-informații și rapoarte privind aplicarea convențiilor și recomandărilor;

– documentul final al conferinței, respectiv Declarația Centenară;

– violența și hărțuirea în lumea muncii;

– dezbateri tematice și evenimente conexe privind viitorul muncii.

Rapoartele, concluziile și orice alte instrumente elaborate în cadrul comisiilor tehnice sunt apoi prezentate în plenul conferinței pentru adoptarea lor în datele de 10 și 11 iunie 2022.

Ultimele Articole