miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Licitațiile pentru modernizarea vagoanelor clasa 1, reluate de către CFR Călători

CFR Călători a reluat licitațiile pentru modernizarea vagoanelor de clasa 1, cu bani din PNRR, anulate recent.

Knorr Bremse

Potrivit anuntului din SEAP care este disponibil aici, depunerea ofertelor va avea loc până la data de 5 decembrie, iar desemnarea câștigătorului se va face în primul trimestru al anului viitor.

Obiectul contractului va include modernizarea, dar și mentenanța vagoanelor serie 1976.

La mijlocul lunii iunie, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Servicii de modernizare vagon clasa I seria 1976 și achiziție servicii de mentenanță vagon clasa I modernizat”. Valoarea totală estimată a contractului este de 47.933.325 de euro.

Urmau să se modernizeze 30 de vagoane și să fie contractate servicii de mentenanță pentru 51.529.500 km. Până la termenul limită, 31 august, a fost depusă o singură ofertă, din partea Remarul 16 Februarie, reparator de material rulant, controlat de omul de afaceri Călin Mitică.

După cum a relatat aici Club Feroviar după o întâlnire de taină cu Traian Preoteasa la un mall din București, Călin Mitică, patronul Remarul 16 Februarie, a depus unica ofertă la o licitație a CFR Călători.

Numai că licitația a fost anulată. ”Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. În baza prevederilor din Legea nr. 99/2016 art. 225 alin (1) lit. c) coroborat cu prev art. 225 alin (2) este imposibilă încheierea contractului având în vedere că valoarea ofertei prin propunerea financiară pentru Serviciile de modernizare vagon de călători clasa I seria 1976 depășește valoarea estimată, pentru serviciile de modernizare a vagoanelor 1976, iar EC se se află în imposibilitatea de a adopta măsuri corective în sensul suplimentării fondurilor alocate, această valoare estimată fiind inclusă în valoare maximală a proiectului PNRR menționat în fișa de date a achiziției”, s-a arătat în anunțul din SEAP.

Ultimele Articole