sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img

Licitațiile feroviare, blocate din nou. Platforma SEAP a intrat iar în mentenanță

”Minunea” n-a durat nici măcar o săptămână. Licitațiile feroviare sunt blocate din nou, pentru a doua oară, la începutul anului 2024.

UPDATE. Platforma SEAP a redevenit funcțională marți dimineață.

UPDATE. Administratorii platformei au postat un nou mesaj: ”Având în vedere inconsistențe tehnice ale sistemului vă informăm că, pentru respectarea principiului tratamentului egal și asigurarea nerestricționată a accesului la procedurile de achiziție publică, toate procedurile online cu data limită de depunere 08.01.2024 ora 15:00 se amână pentru data de 09.01.2024 ora 15.00. De asemenea, toate licitațiile electronice/reluările de competiție online cu data limită de depunere 08.01.2024 ora 16:00 se amână pentru data de 09.01.2024 ora 16.00”.

Platforma informatică a sistemului electronic de achiziții publice a devenit din nou indisponibilă luni după-amiază.

”Dragi utilizatori,

Sistemul SEAP este momentan indisponibil!

Vom reveni cu informații actualizate în cel mai scurt timp posibil. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente!

Cu stimă,

Echipa SEAP” – acesta este mesajul de întâmpinare care a apărut pe pagina de start a www.e-licitatie.ro.Licitațiile feroviare au mai fost blocate de două ori în două luni

Nu este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru în ultima perioadă. Platforma SEAP a devenit indisponibilă joi, 28 decembrie 2023, înainte de ora prânzului. Atunci a fost anunțat și un termen de remediere, și anume vineri, 29 decembrie 2023.

Abia miercuri, 3 ianuarie 2024, pltaforma a redevenit funcțională și a putut fi accesată din nou, așa cum a scris atunci Club Feroviar. Remedierea unui site deținut de o entitate privată din România ar fi durat câteva ore, însă la stat situația este fundamental diferită.

O întrerupere similară a platformei SEAP se mai produsese recent. Platforma a fost indisponibilă de joi, 30 noiembrie 2023, până luni, 4 decembrie 2023, însă întreruperea a fost anunțată în prealabil.

SEAP este o platformă electronică prin care se asigură transparența procesului și procedurilor de achiziții publice. Prin intermediul platformei SEAP, autoritățile publice își achiziționează, prin mijloace electronice, bunuri și servicii necesare desfășurării activității sau lucrări pentru unitatea administrativă în cauză.

Platforma SEAP este locul unde se lansează licitațiile inițiate de SNTFC CFR Călători, CNCF CFR SA și sucursalele regionale ale acestora, de Autoritatea pentru Reformă Feroviară și alte instituții și companii de stat pentru achiziția, repararea și modernizarea materialului rulant, reabilitarea sau modernizarea de tronsoane de cale ferată.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole