spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Licitațiile ciudate ale ARF, subiect de presă în The Wall Street Journal

Licitațiile întortocheate organizate de ARF instituția condusă de Gigi Gavrilă au ajuns subiect de presă la prestigioasa publicație Wall Street Journal.

 

Într-un articol apărut zilele trceute numit „Companiile chineze câștigă miliarde în contracte finanțate din taxele europenilor” publicația menționată face referire și la una dintre licitațiile organizate de ARF, mai precis cea pentru trenuri inter-regionale, în care asocierea chineză a trecut de la extaz la agonie.

Articolul amintește de decizia de anulare a licitației după ce o asociere româno-chineză a contestat cu succes în Justiție licitația, în detrimentul companiilor europene.

„România intenționează să refacă licitația, posibil în conformitate cu reguli care ar descalifica ofertantul chinez”, spune WSJ. Referirea e făcută la faptul că, în pofida deciziilor instanțelor, ARF se încăpățânează să lege licitația de livrarea de rame similare omologate în UE, fapt care ar duce la excluderea CRRC – Astra Vagoane din licitație. CRRC – Astra Vagoane au obiectat că atât timp cât se angajează în licitație să livreze prima ramă într-o anumită perioadă de timp, este irelevantă omologarea trenurilor în UE sau istoria livrării unor astfel de trenuri în UE. (D.C.)

Ultimele Articole