spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Au fost lansate licitații pentru aparate de cale la două regionale de cale ferată

Două licitații pentru aparate de cale au fost lansate de tot atâtea regionale ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Regionala Galați a postat joi în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație ce are ca obiect ”Înlocuirea schimbătorului de cale nr.12 din stația Făurei”.

Pentru punerea în siguranță a circulației trenurilor peste acest aparat de cale, se impune înlocuirea acestuia cu un aparat de cale nou tip 60, raza 300, tangenta 1/9, ace flexibile, prindere elastică, montat pe traverse speciale din beton noi, se precizează în anunț.

Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui executat în termen de patru luni de zile, este de 548.892,84 lei.Regionala Brașov vrea să cumpere două traversări cu joncțiune dublă

La rândul ei, Regionala Brașov a publicat zilele trecute anunțul cu titlul ”Traversare cu joncţiune dublă TJD 49-190-1/9 Af – 1435 mm, MTL”. Valoarea totala estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit în termen de patru luni, este de 1.008.556 lei.

Se intenționează achiziția a două traversări cu joncțiune dublă, pentru redeschiderea circulației trenurilor pe liniile 8, 9 și 10 în stația Războieni și menținerea siguranței circulației trenurilor pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Braşov. Aparatul de cale traversare cu joncțiune dublă TDJ este ansamblul compus din şină, traverse speciale şi elemente mecanice, care asigură trecerea vehiculelor feroviare de pe o linie de cale ferată pe alta și cuprinde macazurile propriu-zise, dispozitive de manevrare – bare de tracţiune şi/sau conexiune – dispozitive de înzăvorâre, şine de legătură, inimi de încrucişare simple și duble, aripi şi contraşine, montate pe traverse de lemn.

Condiții de participare la cele două licitații pentru aparate de cale

Pentru participarea la prima licitație se solicită experiență similară. Ofertantul (operator economic individual sau asociere de operatori economici) trebuie să demonstreze că în ultimii cinci ani până la data limită de depunere a ofertei a executat lucrări de natură sau complexitate similare cu obiectul procedurii, în valoare individuală/cumulată de minimum 500.000 de lei fară TVA, la nivelul unui contract sau mai multor contracte.

Garanția de participare la prima procedură este de 5.488 de lei, iar la a doua – de 10.085,56 lei.

Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 18 ianuarie 2022, ora 15:00, pentru prima licitație, și de 10 ianuarie 2022, ora 15:00, la cea de-a doua.

Ultimele Articole